De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."
De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

zoete & hartige panfocaccia

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
panfocaccia

Heb jij eigenlijk altijd wel zin in focaccia? Bestel dan snel ons extra dikke maart-magazine. We dompelen je onder in de Italiaanse winterkeuken en geven je heerlijke basisrecepten voor de lekkerste focaccia!

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."


vegetarisch
aantal 4 | bijgerecht | najaar, voorjaar, weekend | italiaans |
Heerlijk voor bij de lunch, salade of het onbijt: deze panfocaccia’s. Je kunt naar eigen smaak ingrediënten toevoegen of weglaten.
kooktijd30 minuten
Wachten / Oven1 uur 55 minuten

ingrediënten

  • 500 g bloem
  • 1 zakje gedroogde gist 7 g
  • 3 el olijfolie

zoete focaccia

  • 100 g abrikozen gewelde, gedroogde
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 el fijne kristalsuiker
  • 1 tl kaneel gemalen

hartige focaccia

  • 25 g zwarte olijven in stukjes
  • 1 el verse tijmblaadjes
  • 25 g zongedroogde tomaten in olie pot, in stukjes
  • 2 el fijngehakte basilicumblaadjes
  • ½-1 el grof zeezout
  • olijfolie, extra vergine, om te besprenkelen
  • poedersuiker bestrooien
  • ook nodig: 2-4 ovenvaste koekenpannen*

instructies

  • Strooi 1½ tl zout in een kom. Zeef de bloem erboven. Maak een kuiltje in het midden en doe er het gist in. Voeg langs de rand de olijfolie en in het kuiltje 250 ml handwarm water toe. Kneed alles met de mixer of in de keukenmachine of met de hand tot een soepel deeg.
  • Verdeel het deeg in 2 gelijke stukken. Kneed voor het hartige deel door de helft van het deeg de olijven, tijmblaadjes, tomaatjes en basilicum. Kneed voor het zoete deel door de andere helft van het deeg de abrikozen, vanillesuiker, kristalsuiker en kaneel. Vorm van beide deegsoorten een bal en laat onder een schone keukendoek 1 uur rijzen.
  • Vorm van elk deeg 2 platte broden van 16 cm Ø. Leg ze in ovenvaste (koeken)pannen (of ovenschalen) en laat nogmaals afgedekt 30 min. rijzen. Verwarm halverwege de rijstijd de oven voor op 200ºC.
  • Druk met je vingertoppen – of gebruik de steel van een houten lepel – kuiltjes in de focaccia. Bestrooi de hartige focaccia’s met het zeezout. Bak ze in de voorverwarmde oven in 20-25 min. goudbruin en gaar. Besprenkel de hartige focaccia’s royaal met olijfolie en bestrooi de zoete focaccia’s met poedersuiker.
Voedingswaarde: | | |
auteur: delicious.
*of ovenschaaltjes van 16 Ø
Recepten, styling en bereiding: Janneke Philippi. Fotografie: Serge Philippi. Bewerking: Trudelies Schouten
 
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!


panfocaccia