23x verrukkelijke pizza’s

Je hebt ze in allerlei soorten en maten. Qua ingrediënten kun je het zo gek niet bedenken of iemand heeft ’t ooit op een pizza gedaan. Geen zorgen, we laten de ‘ananas op pizza’-kwestie even voor wat het is. Want we hebben belangrijkere dingen te doen: zelf de lekkerste pizza’s maken! Met deze pizza recepten hang je thuis de pizzaiolo uit.

Lees ook: zelf pizza’s maken, alle do’s & don’ts op een rij.

Heel veel pizza inspiratie

Ben je een echte pizza-purist? Dan is deze lijst misschien niet de beste bron van inspiratie voor jou. Wij trekken het begrip pizza (én mogelijke toppings) graag zo breed mogelijk. Want wat is er niet lekker op een luchtige, krokante deegbodem? Precies, de keuze is reuze. Dus we beperken ons niet tot de classics maar gaan lekker los met álles wat je mogelijk in huis kunt hebben – of halen.

Het allerfijnste aan pizza’s? Je hoeft ze niet te bewaren tot het weekend. We hebben genoeg pizza’s in de collectie die je doordeweeks en in een handomdraai op tafel zet. Hetzelfde geldt voor de seizoenen: bij ieder jaargetij past wel een andere pizza. Van licht en luchtig tot goed vullend comfortfood: we willen ze allemaal en het héle jaar door. Welke maak jij?

Pizza recepten voor thuis

Stook je oven zo heet mogelijk en bak één van deze 23 heerlijke pizza’s – of ga ze op chronologische volgorde af. Hoe meer pizza, hoe beter!

pizza parmigiana
Een topper voor ieder moment van de week, deze pizza met aubergine en romige buffelmozzarella. Helemaal zelfgemaakt: het deeg én de saus én de heerlijke topping. Nodig je vrienden uit en hang de pizzaioli uit. Maak je oven zo heet mogelijk en bak voor iedereen zo’n vegetarische pizza parmigiana!
Nog meer pizza's uit je oven toveren? Deze sfincione – Siciliaanse pizza – met spinazie, spek en pecorino is ook heerlijk.
naar recept
pizza parmigiana - delicious
sfincione met spinazie, spek en pecorino
Sfincione is een Siciliaanse pizza met een focaccia-achtige bodem. Je maakt ‘m in een bakvorm en belegt hem met plenty spinazie en Italiaans spek.
naar recept
sfincione-delicious
weekendpizza met entrecote, paddenstoelen en basilicum
Zelf pizza maken is heel erg eenvoudig, maar het neemt wel wat tijd in beslag. Daarom is dit het perfecte gerecht om te maken in het weekend, wanneer je ruim de tijd kunt nemen voor je avondeten. Varieer met ingrediënten en maak zo jouw heerlijke signature pizza!
Nog meer pizza inspiratie voor in het weekend of doordeweek.
naar recept
pizza met gekonfijte tomaatjes
Janneke Philippi kookt voor delicious. altijd gerechten, die makkelijk te maken zijn. En met nooit meer dan 10 ingrediënten, die je gewoon bij de supermarkt haalt. Maak haar snelle pizza met gekonfijte tomaatjes en paddenstoelen. In 30 min. ben je klaar!
Is je oven nu toch goed heet voor de pizza's? Maak ook deze vegetarische pizza parmigiana!
naar recept
pizza met gekonfijte tomaatjes
pizza met tomaten en pesto
De ultieme combi: pizza met tomaten en pesto. Alles zelfgemaakt, van het deeg en de pizzasaus tot de pesto. Dan smaakt je pizza zoals in Italië, superlekker dus! Kies goed rijpe tomaten in verschillende kleuren, dat ziet er leuk uit.
naar recept
pizza met gemengde tomaten en pesto - delicious
oogstpizza’s met little gem, mesclunpesto en kaasflinters
Janneke Philippi kookt maar wat graag met verse groenten. Die gaan perfect op een verse pizzabodem, samen met zachte buffelmozzarella, pijnboompitjes en nog meer kaas.
naar recept
gegrilde pizza met courgette en geitenkaas
Deze gegrilde pizza met courgette en geitenkaas is lekker knapperig. Met groenten als ‘vleesvervanger’ is deze pizza helemaal compleet! En no fuss, want deze pizza staat binnen 20 minuten op tafel.
Nog een heerlijke groentepizza? Probeer deze pizza met aubergine en knoflook eens!
naar recept
gegrilde pizza met courgette en geitenkaas - delicious
spinazie-kaaspizza
Maak je pizza’s extra lekker door kruiden en smaakmakers aan het deeg toe te voegen. In dit recept kiezen we voor komijnzaad. 
Dit zijn onze favoriete groentepizza's!
naar recept
spinazie-kaaspizza - delicious
panpizza
Deze pizza met pesto en parmaham bak je gewoon in de pan! Zo kun je ’m binnen een kwartier in punten snijden. Probeer ook deze supersnelle spaghetti carbonara met chorizo.
naar recept
panpizza - delicious
speltpizza margherita met kikkererwten ‘pepperoni’
Wij geven het toe: ook wij hebben ’s zomers niet áltijd zin om uren in de keuken te staan. Met deze speltpizza margeritha hoeft dat ook niet. Dit heerlijke gerecht staat namelijk binnen 25 min. op tafel. Tip: bak kruidige kikkererwten tot ze knapperig zijn en geef je pizza zo iets bijzonders.
naar recept
speltpizza | delicious
snelle pizza met pepperoni en burrata
Iedereen blijft eten van deze snelle pizza die je dankzij de 5 minuten-bodem rapido op tafel zet. Met pepperoni en burrata geef je er die echte Italiaanse smaak aan.
Ook heel lekker: panpizza met pesto en parmaham.
naar recept
snelle pizza met pepperoni en burrata-delicious
snelle pizza met aubergine en knoflook
Kleine inspanning, groots resultaat, met deze snelle pizza met aubergine en knoflook. Kant-en-klaar Libanees flatbread is een perfecte pizzabodem. Voeg onder meer oertomaten, mozzarella en rucola toe en geníet.
naar recept
snelle pizza met aubergine en knoflook | delicious
pizza met blauwe kaas en pompoen
Pizzaparty! Maak dit weekend deze pizza met blauwe kaas en geroosterde pompoen. Helemaal zelfgemaakt, van het deeg tot de saus én de geroosterde pompoen voor de topping.
Bekijk voor meer pizza-inspiratie deze 6 heerlijke groentepizza's!
naar recept
pizza met blauwe kaas en geroosterde pompoen - delicious
groentepizza met pittig ‘gehakt’ van bloemkool
Als je deze groentepizza met pittig ‘gehakt’ hebt geproefd, wil je nooit meer pizza met vlees. Het pittige gehakt is gemaakt van bloemkool en echt heel erg lekker, daar mist niemand iets aan!
Nog een variant op groentepizza’s? Probeer deze pizza met aubergine eens.
naar recept
groentepizza met pittig ‘gehakt’ van bloemkool - delicious
pizza half & half: groenten en kaas met ui
Voor als je niet kunt kiezen; de pizza half & half. Met aan de éne kant heerlijke groenten en aan de andere kant kaas met ui. Deze vega pizza met groenten als vleesvervanger is superlekker!
Trek in nóg een groentepizza? Probeer één van deze zes variaties eens.
naar recept
roerdeegpizza met aardappel, paddenstoel en truffel
De beste pizza maak je thuis. En deze roerdeegpizza met aardappel, paddenstoelen en truffel is daar het perfécte voorbeeld van. Met onder meer truffelolie, mascarpone en kastanjechampignons is deze pizza één grote smaakexplosie.
En een roerdeeg? Dat is een deeg dat je niet hoeft te kneden, alleen te roeren. Supermakkelijk en héél leuk om met kinderen te maken. Kleine disclaimer: de kans is groot dat de keuken ontploft…
naar recept
roerdeegpizza met aardappel | delicious
pizza hawaï met ‘ham’ van zoete aardappel
Zin in een pizza hawaï, maar dan vegetarisch? Vervang de ham door zoete aardappel. Met alleen groenten en fruit op je pizza krijg je nét zo’n rijke smaak.
Liever de pizzabodem from scratch? Volg dan hier de tips van pizzachef Silvio Cicchi.
naar recept
pizza hawaï met ‘ham’ van zoete aardappel
speltpizza met aardappels, kruiden en groene tapenade
Een goed en eenvoudig basisrecept voor pizzadeeg is een absolute musthave. Dan kun je experimenteren met al jouw favoriete toppings. Maak meteen vier porties pizzadeeg en vries ze in, dan heb je voor weken op voorraad!
Niet zoveel tijd? Maak dan deze snelle pizza met pepperoni en burrata.
naar recept
speltpizza met aardappels
indiase pizza met kerriebloemkool en groene peper
Deze pizza van naanbrood krijgt een topping van pittige Indiase ingrediënten en romige Italiaanse mozzarella.
naar recept
indiase-pizza-delicious
Pizza bianca met rucola
De beste pizza’s maak je thuis. In het januarinummer van delicious. vind je de kan-niet-mislukken-bodem van onze Australische collega/blogger Katie Quinn Davies en al haar inspirerende, originele toppings.
 Op deliciousmagazine.nl geen recept ‘from down under’, maar van onze enige echte eigen Janneke Philippi (ook een beetje ‘down under’, want zij woont in het prachtige Limburg). En het is er eentje voor het begin van het jaar: licht en fris!
naar recept
Pizza bianca-delicious
Pizza met tuinbonen & courgette
Is het een flatbread, of juist een pizza? Who cares, it’s vegan! Maar om de vraag toch te beantwoorden: een beetje van beiden. Of beter gezegd: het beste van beiden. Voor dit gerecht mag je de mouwen opstropen, want er gaat gekneed worden! Bovenop het verse, knapperige deeg komen frisse groenten, en met een lekkere zwiep za’atar geef je ‘m extra karakter.
naar recept
Pizza met tuinbonen
indiase pizza’s met lamsvlees en aubergine
Deze Indiase pizza van naanbrood is heerlijk als lunch, hoofdgerecht of als snack bij een borrel in het weekend. De Indiase kruiden maken dit recept een groot feestje. Lekker met aubergine en goed gekruid lamsvlees. Een feestje!
naar recept
Indiase naanpizza delicious
kachapuri met spinazie
Deze Georgische broodjes worden oorspronkelijk met alleen ei en kaas gevuld, maar wat spinazie – of andere groente – erin is verrassend lekker. Deze variant, die wat wegheeft van een bootje, is met name populair in Adzjarië; een regio in het zuidwesten van het land. Voordat je de kachapuri eet, roer je de dooier samen met wat boter door de gesmolten kaas.
Een ander populair gerecht uit Georgië is de khinkali: zo maak je ze!
naar recept
kachapuri met spinazie

Of ga voor 7x de lekkerste flammkuchen en tarte flambée.

snelle pizza met pepperoni en burrata-delicious