De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."
De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

Pizza met tomaten en pesto

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
pizza met gemengde tomaten en pesto - delicious
vegetarisch
aantal 4 | hoofdgerecht | weekend | italiaans | vegetarisch
De ultieme combi: pizza met tomaten en pesto. Alles zelfgemaakt, van het deeg en de pizzasaus tot de pesto. Dan smaakt je pizza zoals in Italië, superlekker dus! Kies goed rijpe tomaten in verschillende kleuren, dat ziet er leuk uit.
voorbereiding15 minuten
kooktijd10 minuten
totale tijd25 minuten

ingrediënten

  • ½ hoeveelheid pizzadeeg
  • ½ hoeveelheid pizzasaus
  • 500 g gemengde tomaten*, in plakjes, grote eerst gehalveerd
  • 125 g buffelmozzarella
  • 100 g crème fraîche
  • 2 el pesto, liefst zelfgemaakt
  • 20 g fijngeraspte parmezaanse kaas
  • evt. handvol rucola
  • bakplaat van 22×30 cm, ingevet

instructies

  • Verwarm de oven voor op 250°C. Rol het pizzadeeg uit tot een rechthoek en bekleed de bakplaat ermee. Druk het deeg langs de kanten een beetje omhoog voor een rand. Bestrijk met de pizzasaus en verdeel de tomaten erover. Snijd de mozzarella in plakjes en leg die tussen de tomaten. Leg schepjes crème fraîche op de lege plekken en verdeel de pesto erover.
  • Bestrooi met de parmezaanse kaas en bak 10-12 min. of tot de pizza goudbruin en knapperig is. Verdeel er evt. de rucola over en snijd de pizza in rechthoeken.
Voedingswaarde:
calorieën: 515kcal
|
eiwit: 18g
|
vet: 25g
|
koolhydraten: 52g
auteur: delicious.
* Leuk om voor oude tomatenrassen te kiezen die opnieuw weer worden gekweekt. Ze zijn gemixt te koop bij goed gesorteerde supermarkten, biologische winkels en op (boeren)markten. Vervang evt. door andere verschillende tomatensoorten. 
Recepten: Louise Pickford & Mary Cadogen. Fotografie: Ian Wallace. Styling: Louise Pickford.
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!


pizza met gemengde tomaten en pesto - delicious