vegetarisch
aantal 4 |
hoofdgerecht, lunchgerecht |
familietijd, weekend |
italiaans |
Zin in een pizza hawaï, maar dan vegetarisch? Vervang de ham door zoete aardappel. Met alleen groenten en fruit op je pizza krijg je nét zo’n rijke smaak.
Liever de pizzabodem from scratch? Volg dan hier de tips van pizzachef Silvio Cicchi.
Liever de pizzabodem from scratch? Volg dan hier de tips van pizzachef Silvio Cicchi.
voorbereiding30 minutes minutes
kooktijd20 minutes minutes
totale tijd50 minutes minutes
ingrediënten
- 3 el extra vergine olijfolie + extra om in te vetten
- griesmeel, voor bestuiven
- 1 hoeveelheid snel pizzadeeg
- 200 g zoete aardappel, flinterdun geschaafd
- ½ kleine ananas geschild, in hele dunne schijven
- 165 ml gezeefde tomaten passata
- 1 chipotlepeper in adobosaus (blik) fijngesneden
- 250 g grof geraspte mozzarella
- 2 jalapeñopepers 1 in ringetjes, 1 fijngesneden
snel pizzadeeg
- 180 grof griesmeel + extra voor bestuiven
- 250 g zelfrijzend bakmeel
- 250 ml Griekse yoghurt
- 150 g verse ricotta
- 1 tl zeezoutvlokken
ook nodig
- 2 pizzabakvormen van 25 cm Ø
- ronde uitsteekvorm van 2 cm Ø
instructies
- Verwarm de oven voor op 250°C.
- Vet de pizzavormen in en bestuif met griesmeel. Bekleed de vormen met bakpapier.
- Doe voor het deeg de griesmeel, het zelfrijzend bakmeel, de yoghurt en ricotta met de zeezoutvlokken in de keukenmachine en mix tot een deegbal. Halveer het deeg en rol op een licht met griesmeel bestoven werkvlak uit tot twee cirkels die op de bakvormen passen. Leg ze hierop, bestrijk ze met olie en prik er gaatjes in met een vork. Bak de pizzabodems gaar in ± 8 min.
- Verwijder met de uitsteekvorm de harde kern uit de ananasschijven. Meng in een kom de gezeefde tomaten met de fijngesneden chipotlepeper en bestrijk de pizzabodems hiermee tot aan de rand. Verdeel hierover de helft van de mozzarella, dan de ananasschijven, vervolgens de zoete aardappelschijfjes, de jalapeñoringetjes en de rest van de mozzarella.
- Bak in ± 12 min. goudbruin; laat halverwege de baktijd de 2 bakvormen van plaats wisselen. Bestrooi vlak voor serveren met fijngesneden jalapeño.
auteur: delicious.
Recepten en bereiding: Samantha Coutts. Fotografie: Jeremy Simons. Styling: Kirsten Jenkins. Bewerking: Merijn Tol
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!