Oogstpizza’s met little gem, mesclunpesto en kaasflinters

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
oogstpizza
vegetarisch
aantal 4 | hoofdgerecht | doordeweeks | | vegetarisch
Janneke Philippi kookt maar wat graag met verse groenten. Die gaan perfect op een verse pizzabodem, samen met zachte buffelmozzarella, pijnboompitjes en nog meer kaas.
Oven8 minuten
totale tijd38 minuten

ingrediënten

  • 2 little gem kropjes
  • 2 el olijfolie + extra
  • 4 pizzabodems verse
  • 140 g tomatenpuree 1 groot blik
  • 1 flinke handvol tuinbonen dubbelgedopte
  • 2 bollen (à 125 g) buffelmozzarella
  • 50 g olijven zwarte, bijv. taggiasche olijven
  • 50 g mesclun
  • 1 teen knoflook
  • 1 el pijnboompitten
  • 50 ml olijfolie extra vierge
  • 75 g overjarige kaas

instructies

  • Snijd een dun plakje van de onderkant van de little gem zodat de slakropjes heel blijven. Snijd de kropjes in partjes en bestrijk ze dun met de olijfolie. Verhit de grillpan goed heet voor en rooster ze zo’n 4 min. per kant, of tot ze mooie roosterstrepen hebben.
  • Verwarm intussen de oven voor op 240ºC. Bestrijk de pizzabodems met de tomatenpuree. Strooi de tuinbonen erover. Scheur de mozzarella grof en verdeel over de bodems. Bestrooi met de olijven en zout en peper naar smaak. bak de pizza’s in de voorverwarmde oven in 8 min. goudbruin en knapperig.
  • Pureer voor de pesto intussen de mesclun met de knoflook, de pijnboompitten en de olijfolie glad. Rasp 3 el van de kaas en meng met peper naar smaak door de pesto.
  • Leg de pizza’s op 4 borden. Maak ze af met de gegrilde sla en een flinke lepel pesto. Schaaf van de rest van de kaas mooie krullen boven de pizza’s.
Voedingswaarde: | | |
auteur: delicious.
Recepten, styling en bereiding: Janneke Philippi. Fotograaf: Serge Philippi
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!


oogstpizza
FT Oogst 10-2015