Je hebt ze in allerlei soorten en maten. Qua ingrediënten kun je het zo gek niet bedenken of iemand heeft ’t ooit op een pizza gedaan. Geen zorgen, we laten de ‘ananas op pizza’-kwestie even voor wat het is. Want we hebben belangrijkere dingen te doen: zelf de lekkerste pizza’s maken! Met deze pizza recepten hang je thuis de pizzaiolo uit.
Ben je een echte pizza-purist? Dan is deze lijst misschien niet de beste bron van inspiratie voor jou. Wij trekken het begrip pizza (én mogelijke toppings) graag zo breed mogelijk. Want wat is er niet lekker op een luchtige, krokante deegbodem? Precies, de keuze is reuze. Dus we beperken ons niet tot de classics maar gaan lekker los met álles wat je mogelijk in huis kunt hebben – of halen.
Het allerfijnste aan pizza’s? Je hoeft ze niet te bewaren tot het weekend. We hebben genoeg pizza’s in de collectie die je doordeweeks en in een handomdraai op tafel zet. Hetzelfde geldt voor de seizoenen: bij ieder jaargetij past wel een andere pizza. Van licht en luchtig tot goed vullend comfortfood: we willen ze allemaal en het héle jaar door. Welke maak jij?
Pizza recepten voor thuis
Stook je oven zo heet mogelijk en bak één van deze 23 heerlijke pizza’s – of ga ze op chronologische volgorde af. Hoe meer pizza, hoe beter!
pizza parmigiana
Een topper voor ieder moment van de week, deze pizza met aubergine en romige buffelmozzarella. Helemaal zelfgemaakt: het deeg én de saus én de heerlijke topping. Nodig je vrienden uit en hang de pizzaioli uit. Maak je oven zo heet mogelijk en bak voor iedereen zo’n vegetarische pizza parmigiana!Nog meer pizza's uit je oven toveren? Deze sfincione – Siciliaanse pizza – met spinazie, spek en pecorino is ook heerlijk.
weekendpizza met entrecote, paddenstoelen en basilicum
Zelf pizza maken is heel erg eenvoudig, maar het neemt wel wat tijd in beslag. Daarom is dit het perfecte gerecht om te maken in het weekend, wanneer je ruim de tijd kunt nemen voor je avondeten. Varieer met ingrediënten en maak zo jouw heerlijke signature pizza!Nog meer pizza inspiratie voor in het weekend of doordeweek.
Janneke Philippi kookt voor delicious. altijd gerechten, die makkelijk te maken zijn. En met nooit meer dan 10 ingrediënten, die je gewoon bij de supermarkt haalt. Maak haar snelle pizza met gekonfijte tomaatjes en paddenstoelen. In 30 min. ben je klaar!Is je oven nu toch goed heet voor de pizza's? Maak ook deze vegetarische pizza parmigiana!
De ultieme combi: pizza met tomaten en pesto. Alles zelfgemaakt, van het deeg en de pizzasaus tot de pesto. Dan smaakt je pizza zoals in Italië, superlekker dus! Kies goed rijpe tomaten in verschillende kleuren, dat ziet er leuk uit.
oogstpizza’s met little gem, mesclunpesto en kaasflinters
Janneke Philippi kookt maar wat graag met verse groenten. Die gaan perfect op een verse pizzabodem, samen met zachte buffelmozzarella, pijnboompitjes en nog meer kaas.
Deze gegrilde pizza met courgette en geitenkaas is lekker knapperig. Met groenten als ‘vleesvervanger’ is deze pizza helemaal compleet! En no fuss, want deze pizza staat binnen 20 minuten op tafel. Nog een heerlijke groentepizza? Probeer deze pizza met aubergine en knoflook eens!
Maak je pizza’s extra lekker door kruiden en smaakmakers aan het deeg toe te voegen. In dit recept kiezen we voor komijnzaad. Dit zijn onze favoriete groentepizza's!
speltpizza margherita met kikkererwten ‘pepperoni’
Wij geven het toe: ook wij hebben ’s zomers niet áltijd zin om uren in de keuken te staan. Met deze speltpizza margeritha hoeft dat ook niet. Dit heerlijke gerecht staat namelijk binnen 25 min. op tafel. Tip: bak kruidige kikkererwten tot ze knapperig zijn en geef je pizza zo iets bijzonders.
Iedereen blijft eten van deze snelle pizza die je dankzij de 5 minuten-bodem rapido op tafel zet. Met pepperoni en burrata geef je er die echte Italiaanse smaak aan. Ook heel lekker: panpizza met pesto en parmaham.
Kleine inspanning, groots resultaat, met deze snelle pizza met aubergine en knoflook. Kant-en-klaar Libanees flatbread is een perfecte pizzabodem. Voeg onder meer oertomaten, mozzarella en rucola toe en geníet.
Pizzaparty! Maak dit weekend deze pizza met blauwe kaas en geroosterde pompoen. Helemaal zelfgemaakt, van het deeg tot de saus én de geroosterde pompoen voor de topping. Bekijk voor meer pizza-inspiratie deze 6 heerlijke groentepizza's!
Als je deze groentepizza met pittig ‘gehakt’ hebt geproefd, wil je nooit meer pizza met vlees. Het pittige gehakt is gemaakt van bloemkool en echt heel erg lekker, daar mist niemand iets aan! Nog een variant op groentepizza’s? Probeer deze pizza met aubergine eens.
Voor als je niet kunt kiezen; de pizza half & half. Met aan de éne kant heerlijke groenten en aan de andere kant kaas met ui. Deze vega pizza met groenten als vleesvervanger is superlekker! Trek in nóg een groentepizza? Probeer één van deze zes variaties eens.
roerdeegpizza met aardappel, paddenstoel en truffel
De beste pizza maak je thuis. En deze roerdeegpizza met aardappel, paddenstoelen en truffel is daar het perfécte voorbeeld van. Met onder meer truffelolie, mascarpone en kastanjechampignons is deze pizza één grote smaakexplosie.En een roerdeeg? Dat is een deeg dat je niet hoeft te kneden, alleen te roeren. Supermakkelijk en héél leuk om met kinderen te maken. Kleine disclaimer: de kans is groot dat de keuken ontploft…
speltpizza met aardappels, kruiden en groene tapenade
Een goed en eenvoudig basisrecept voor pizzadeeg is een absolute musthave. Dan kun je experimenteren met al jouw favoriete toppings. Maak meteen vier porties pizzadeeg en vries ze in, dan heb je voor weken op voorraad!
De beste pizza’s maak je thuis. In het januarinummer van delicious. vind je de kan-niet-mislukken-bodem van onze Australische collega/blogger Katie Quinn Davies en al haar inspirerende, originele toppings. Op deliciousmagazine.nl geen recept ‘from down under’, maar van onze enige echte eigen Janneke Philippi (ook een beetje ‘down under’, want zij woont in het prachtige Limburg). En het is er eentje voor het begin van het jaar: licht en fris!
Is het een flatbread, of juist een pizza? Who cares, it’s vegan! Maar om de vraag toch te beantwoorden: een beetje van beiden. Of beter gezegd: het beste van beiden. Voor dit gerecht mag je de mouwen opstropen, want er gaat gekneed worden! Bovenop het verse, knapperige deeg komen frisse groenten, en met een lekkere zwiep za’atar geef je ‘m extra karakter.
Deze Indiase pizza van naanbrood is heerlijk als lunch, hoofdgerecht of als snack bij een borrel in het weekend. De Indiase kruiden maken dit recept een groot feestje. Lekker met aubergine en goed gekruid lamsvlees. Een feestje!
Deze Georgische broodjes worden oorspronkelijk met alleen ei en kaas gevuld, maar wat spinazie – of andere groente – erin is verrassend lekker. Deze variant, die wat wegheeft van een bootje, is met name populair in Adzjarië; een regio in het zuidwesten van het land. Voordat je de kachapuri eet, roer je de dooier samen met wat boter door de gesmolten kaas.Een ander populair gerecht uit Georgië is de khinkali: zo maak je ze!