De Méditerranée blijft een heerlijke bron van inspiratie! In een nieuwe rubriek in delicious.magazine neemt Merijn Tol je mee op haar ontdekkingsreis van west naar oost, met verrassende gerechten en verhalen.
Zo vind je in delicious. januari haar recept voor çilbir: Turkse gepocheerde eieren met yoghurt. En vertelt ze meer over de Ottomaanse herkomst van het recept en yoghurt als ingrediënt. Nieuwsgierig? Bestel het nummer hier.
Over Merijn Tol
Merijn Tol is al jaren culi-redacteur bij delicious. Ze schreef kookboeken over de grote Méditerranée, waaronder recent Café Mazahar en De bijbel van de Libanese keuken. Als ze niet schrijft, kookt ze in haar modern mediterrane pop-up Café Mazahar en schrijft ze een gelijknamige nieuwsbrief via Substack. Ook vind je geregeld recepten van haar op deliciousmagazine.nl, @merijntol, @cafemazahar.
Om de nieuwe rubriek te vieren, delen we 8 mediterrane recepten van Merijn uit haar laatste boek en ons archief.
Uit haar laatste boek Café Mazahar:
Uit het delicious.archief:
Lees ook: dé foodtrends en 55 recepten: dit vind je allemaal in delicious. januari