De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."
De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

oranjebloesemflan met kaymak

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
oranjebloesemflan cafe mazahar merijn tol
glutenvrij
aantal | nagerecht, zoet | familietijd, feestelijk, lente, weekend, zomer | mediterraan, midden-oosters | glutenvrij
Zonnig comfortfood voor elk moment van de dag: Merijn Tol deelt het met je in haar nieuwste boek Café Mazahar! Verse groenten, kruiden en smaakmakers als oranjebloesem staan in de spotlights.
Je kunt gelatine gebruiken of agar-agar, dat zorgt ervoor dat de pudding op een andere manier in je mond smelt, maar ze zijn alle twee even lekker. De combinatie van frisse citrus en room smaakt onweerstaanbaar.
‘Serveer deze flan met een dikke lik Turkse Kaymak of crème crue en pistachepoeder.’
kooktijd10 minuten
afkoelen4 uur
totale tijd4 uur 10 minuten

ingrediënten

  • 1 l mandarijnsap versgeperst of kant-en-klaar gekocht
  • 1⁄2 el agar-agar*
  • oranjebloesemwater
  • 100 g ongezouten pistachenoten
  • 400 g kaymak* of Franse crème crue of crème fraîche

instructies

  • Verhit het mandarijnsap met de agar-agar en laat ± 3 min. doorkoken op laag vuur. Voeg oranjebloesemwater naar smaak toe. Verdeel over vormpjes, laat afkoelen en zet daarna koel weg.
  • Stamp de pistache fijn in de vijzel tot poeder. Serveer de oranjebloesem-mandarijnflan met een dikke lik kaymak of crème crue en pistachepoeder.
Voedingswaarde:
calorieën: 382kcal
|
eiwit: 8g
|
vet: 28g
|
koolhydraten: 21g
auteur: delicious.
*Of gebruik 8 blaadjes gelatine als je niet vega(n) eet. Week de gelatine in ruim koud water. Breng 50 ml van het mandarijnsap aan de kook, neem van het vuur en los de gelatine er in op. Meng in een kom met de rest van het mandarijnsap.
*Kaymak is dikke room, te koop in de Midden-Oosterse winkel.
RECEPTEN, BEREIDING: MERIJN TOL | FOTOGRAFIE: SASKIA VAN OSNABRUGGE | STYLING: MAAIKE KOORMAN
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!

Je vindt dit recept – en nog veel meer lekkers uit Café Mazahar – nu in onze nieuwste editie! Bestel delicious. editie 6 en ontvang hem razendsnel thuis. 

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."
oranjebloesemflan cafe mazahar merijn tol