De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."
De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

Klassieke pureeknijper

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Vandaag gaan we op de kist voor de klassieke pureeknijper. Volgens pureeliefhebbers maak je er de lekkerste aardappelpuree mee. In de grote broer van de knoflookpers knijp je warme aardappelen tot fijne sliertjes. Met als resultaat extra luchtige en gladde aardappelpuree. Heel handig: de aardappelen goed schoonboenen voor ze de pan in mogen volstaat, want de schillen blijven achter in de knijper.

Overigens, de pureeknijper is er niet alleen voor de gepimpte pieper. Ook voor groenten als knolselderij, pastinaak, aardpeer, pompoen en zelfs tomaat is deze handige jongen geschikt! Pureeknijpers met verwisselbare schijven zijn nog veelzijdiger en kun je bijvoorbeeld gebruiken voor het maken van spätzle.

De pureeknijper is verkrijgbaar bij huishoudzaken, kookwinkels, warenhuizen en online.