Pompoenpuree met kastanjes en knoflook

pompoenpuree

vegetarisch
aantal 4 | bijgerecht | kerst, najaar | |
Geen diner is compleet zonder bijgerechten. Deze pompoenpuree met kastanjes en knoflook is een rijke aanvulling op een mooi stuk vlees of bij geroosterde groenten.
voorbereiding20 minutes
kooktijd10 minutes
totale tijd30 minutes

ingrediënten

  • 500 g biopompoen
  • 2 el olijfolie
  • snuf suiker
  • 50 g gepelde tamme kastanjes* vliesjes verwijderd
  • 3 teentjes knoflook fijngehakt
  • 25 g boter
  • 100 ml slagroom

instructies

  • Voorbereiden: kan 1-3 dagen van tevoren. Verwarm de oven voor op 200ºC.
  • Was de (ongeschilde) pompoen goed, snijd hem in parten en verwijder met een lepel de zaden. Snijd het vruchtvlees (met schil) in stukken van 3 cm. Doe ze in een kom en schep de olie, zout, peper en de suiker erdoor. Spreid de pompoen blokjes uit op een bakplaat en leg de kastanjes erbij. Rooster de pompoen 15 min. in de oven. Laat afkoelen en bewaar tot gebruik in de koelkast.
  • Bereiden: bak de knoflook in de boter zachtjes lichtbruin. Voeg de pompoen en slagroom toe en warm goed door. Prak de pompoen met een vork tot een puree en breng op smaak met zout en peper. Hak de kastanjes grof en strooi ze over de puree.
Voedingswaarde: | | |
auteur: delicious.
*Te koop bij de groentewinkel of neem geroosterde kastanjes uit een pot.
Recepten en bereiding: Eke Mariën. Fotografie: Eric van Lokven. Styling: Jan Willem van Riel. Productie: Ellen van Mol
 
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!

pompoenpuree