krokante kip salade met mini-romaine & citroenricotta

krokante kip salade met mini-romaine & citroenricotta
aantal 4 | hoofd, hoofdgerecht | doordeweeks | internationaal |
Het mondgevoel en het geluid zijn net zo belangrijk als de smaak. En dat geldt zeker voor deze crunchy kip met mini-romaine: ultra-krokant, crispy, crunchy en knapperig.
Voorbereiding30 minutes
Kooktijd15 minutes
Totale tijd45 minutes

Ingrediënten

  • 4 kropjes babyromaine, in de lengte in kwarten
  • 1 el extra vergine olijfolie + extra om mee te besprenkelen
  • 100 g Parmezaanse kaas geraspt
  • 2 el gepofte quinoa
  • 1 tl tijm
  • 1 tl komijn
  • 1 tl fijngemalen koffie
  • 4 kippendijen met vel, en evt. bot
  • 250 g ricotta
  • rasp van 1 biocitroen + 2-3 el sap
  • ½ teen knoflook, geperst
  • knapperige ciabatta, voor erbij

Instructies

  • Bestrijk de sla aan de snijkanten met 1 el olijfolie. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak de sla op de snijkanten tot ze goudbruin kleuren. Meng 60 g Parmezaanse kaas met de quinoa, tijm, komijn en koffie en verdeel in 8 ovaaltjes over een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Verwarm de oven voor op 200 °C. Leg de kippendijen met het vel naar beneden in een ovenvaste koekenpan zonder olie of boter. Bak 8-10 min. op middelhoog vuur zonder de kip te bewegen. Keer om in de pan en bak nog 1 min. Schenk het vet uit de pan en zet samen met de bakplaat met de parmezaan-quinoa ovaaltjes in de oven. Bak 6-8 min. tot ze goudbruin en knapperig zijn. Neem uit de oven en laat 5 min. staan voordat je de crispy’s er voorzichtig afhaalt. Bak intussen de kip in nog ± 5 min. gaar.
  • Klop met de mixer de ricotta met de rasp en het sap van de citroen, de resterende 40 g Parmezaanse kaas en de knoflook luchtig. Breng op smaak met peper en zout.
  • Verdeel de opgeklopte citroenricotta over een schaal. Snijd de kip in plakjes en verdeel met de geroosterde babyromaine over de citroenricotta. Garneer met de parmezaan-crispy’s en besprenkel met de extra vergine olijfolie. Serveer met de knapperige ciabatta. Lekker met een schijfje citroen.

Voedingswaarde

calorieën: 491kcal
eiwit: 32g
vet: 37g
koolhydraten: 6g
auteur: delicious.
Recepten Hester de Goede
Fotografie Saskia van Osnabrugge
Styling Annemieke Paarlberg
Foodstyling Bart Stuart
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!

Bekijk ook: Italiaanse salade: insalata primavera met piadina