aantal 4 |
hoofd, hoofdgerecht |
doordeweeks |
internationaal |
Het mondgevoel en het geluid zijn net zo belangrijk als de smaak. En dat geldt zeker voor deze crunchy kip met mini-romaine: ultra-krokant, crispy, crunchy en knapperig.
Ingrediënten
- 4 kropjes babyromaine, in de lengte in kwarten
- 1 el extra vergine olijfolie + extra om mee te besprenkelen
- 100 g Parmezaanse kaas geraspt
- 2 el gepofte quinoa
- 1 tl tijm
- 1 tl komijn
- 1 tl fijngemalen koffie
- 4 kippendijen met vel, en evt. bot
- 250 g ricotta
- rasp van 1 biocitroen + 2-3 el sap
- ½ teen knoflook, geperst
- knapperige ciabatta, voor erbij
Instructies
- Bestrijk de sla aan de snijkanten met 1 el olijfolie. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak de sla op de snijkanten tot ze goudbruin kleuren. Meng 60 g Parmezaanse kaas met de quinoa, tijm, komijn en koffie en verdeel in 8 ovaaltjes over een met bakpapier beklede bakplaat.
- Verwarm de oven voor op 200 °C. Leg de kippendijen met het vel naar beneden in een ovenvaste koekenpan zonder olie of boter. Bak 8-10 min. op middelhoog vuur zonder de kip te bewegen. Keer om in de pan en bak nog 1 min. Schenk het vet uit de pan en zet samen met de bakplaat met de parmezaan-quinoa ovaaltjes in de oven. Bak 6-8 min. tot ze goudbruin en knapperig zijn. Neem uit de oven en laat 5 min. staan voordat je de crispy’s er voorzichtig afhaalt. Bak intussen de kip in nog ± 5 min. gaar.
- Klop met de mixer de ricotta met de rasp en het sap van de citroen, de resterende 40 g Parmezaanse kaas en de knoflook luchtig. Breng op smaak met peper en zout.
- Verdeel de opgeklopte citroenricotta over een schaal. Snijd de kip in plakjes en verdeel met de geroosterde babyromaine over de citroenricotta. Garneer met de parmezaan-crispy’s en besprenkel met de extra vergine olijfolie. Serveer met de knapperige ciabatta. Lekker met een schijfje citroen.
Voedingswaarde
calorieën: 491kcal
eiwit: 32g
vet: 37g
koolhydraten: 6g
Recepten Hester de Goede
Fotografie Saskia van Osnabrugge
Styling Annemieke Paarlberg
Foodstyling Bart Stuart
Fotografie Saskia van Osnabrugge
Styling Annemieke Paarlberg
Foodstyling Bart Stuart
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
Bekijk ook: Italiaanse salade: insalata primavera met piadina