caesarsalade met sesamkip

caesarsalade met sesamkip
STUDIO PHILIPPI
aantal 4 | hoofdgerecht | | |
De sojasaus in de dressing vervangt ansjovis en geeft de salade een oosterse kick. Echt fantastisch lekker!
Kooktijd30 minutes
Totale tijd30 minutes

Ingrediënten

  • 50 g sesamzaad
  • 300 g kipfilethaasjes
  • 2 sneetjes wit casinobrood
  • 1 el sojasaus
  • 1 el citroen- of limoensap
  • 2 el mayonaise
  • 4 kropjes baby-romainesla, blaadjes losgehaald
  • 1 rode ui
  • 1 el kappertjes
  • stukje parmezaanse kaas
  • 3 el bloem
  • 1 ei
  • 8 el extra vierge olijfolie

Instructies

  • Strooi bloem en sesamzaad elk op een bord. Klop het ei los in een diep bord. Bestrooi de kipfilethaasjes met zout en peper en rol ze door de bloem. Haal ze door het ei en druk ze daarna in het sesamzaad. Snijd de korstjes van het brood en snijd de sneetjes in blokjes.
  • Verhit in een koekenpan 3 eetlepels olijfolie. Bak de kipfilethaasjes in 8 minuten goudbruin en gaar. Verhit in een tweede koekenpan 2 eetlepels olijfolie en bak de broodblokjes in 3 tot 4 minuten goudbruin en krokant. Bestrooi ze met wat zout.
  • Klop een dressing van de sojasaus, het citroensap, de mayonaise en de laatste 3 eetlepels olijfolie. Voeg peper naar smaak toe.
  • Snijd de ui in halve ringen. Verdeel de slablaadjes met de sesamkip en uiringen over vier borden. Besprenkel de salade met de dressing en bestrooi met kappertjes en croutons. Schaaf of rasp de kaas over de salade.

Voedingswaarde

calorieën: 530kcal
eiwit: 28g
vet: 38g
koolhydraten: 18g
auteur: delicious.
STUDIO PHILIPPI
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!

Lekker toetje: vlierbloesem-skyr met aalbessen & rogge-kardemomcrumble