Een curry, een rijke soep of een stuk vlees. Wat die gerechten met elkaar gemeen hebben? Ze worden allemaal vaak nog net iets beter van een lekkere klodder yoghurt.
Misschien gebruik je je yoghurt nu nog vooral voor je ontbijt. Niks mis mee natuurlijk, maar haal dat pak (of die beker) ook ’s avonds eens uit de koelkast.
Want wist je dat dit ingrediënt ook geliefd is in veel verschillende wereldkeukens? Van tzatziki uit de Griekse keuken tot frisse varianten met munt voor de Midden-Oosterse of Indiase keuken – yoghurt maakt zware gerechten zonder moeite wat lichter en frisser.
Lees ook: alles over crème crue – wat is het en hoe gebruik je het?
Wil je nog meer wat meer inspiratie? In het nieuwe nummer vertelt Merijn je wat je er nog meer mee kunt. Bestel het nummer hier:
Heb je nog een restje over of gewoon zin om iets te koken met deze frisse zuivelsoort? We hebben een hele lijst met recepten voor je verzameld.
Recepten met een (flinke) lepel yoghurt
Gek op aubergines? Probeer dan deze burrata caprese met aubergine!