Spicy falafelspiesjes met harissayoghurt

falafelspiesjes


vegetarisch
aantal 4 | bijgerecht | doordeweeks, familietijd, weekend | mediterraans |
Een goede vegetarische optie voor de barbecue zijn deze spicy falafelspiesjes. De yoghurt, peterselie en citroenschijfjes zorgen voor een fris contrast tegenover de pittige harissa.
kooktijd30 minutes

ingrediënten

  • 8 sjalotjes gehalveerd
  • 2 biocitroenen in 16 parten
  • 16 Maza spicy falafel
  • 1 beker Griekse yoghurt
  • zout
  • 4 el lekkere harissa
  • olijfolie frisgroene
  • 3 el peterselie fijngesneden
  • 1 teentje knoflook geperst
  • 1 bakje Maza less salt hoemoes

instructies

  • Halveer de sjalotjes. Snijd de citroenen in 16 parten. Rijg de falafel, sjalot en citroen om en om aan spiesjes (4 van alles per spies).
  • Roer de Griekse yoghurt los met wat zout, harissa en olijfolie.
  • Meng flink wat olijfolie met de peterselie, knoflook en zout. Bestrijk de spiesen er rijkelijk mee. Gril de spiesen op de bbq of in een hete oven onder gril.
  • Roer de rest van de peterselieolie door de yoghurt. Serveer de spiesen met de harissayoghurt en eventueel wat (less salt) hoemoes.
Voedingswaarde: | | |
auteur: delicious.
delicious. in samenwerking met Maza. Beeld: Zelfspot
 
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!


falafelspiesjes