Hou je van chocolade? Dan zit je hier gebakken! Of je nou een echte zoetekauw bent of niet, met een stuk chocoladetaart maak je altijd wel iemand blij.
Chocolade is niet alleen onweerstaanbaar lekker, het zorgt er ook voor dat je je blij voelt. Weet je waarom? Als je chocolade eet, maakt je lichaam endorfines aan – dat zijn stofjes die je een geluksgevoel geven. Dus niet alleen zijn chocoladetaarten ontzettend lekker, ze maken je ook nog eens vrolijk vanbinnen!
Zin gekregen om te bakken? De lekkerste chocoladetaart:
chocoladetaart met appel & zeezout
Appel en chocolade is een van Jannekes favoriete smaakcombi's. Deze smeuïge chocoladetaart is heerlijk en nog glutenvrij ook. Tip: maak 'm af met een lepel lobbige slagroom.
naar recept
Zweedse chocoladetaart (kladdkaka)
Deze chocoladetaart bak je niet helemaal gaar maar vanbinnen juist zacht & smeuïg!
naar recept
chocolade cheesecake met karamel
Probeer deze chocoladeverleidingen vooral niet te weerstaan. Geef gewoon eens toe aan deze cheesecake bomvol chocolade.
naar recept
snelle chocolade ijstaartjes
Je kunt de ijstaart een paar dagen eerder maken. Bewaar in de vriezer. Garneer 15 min. voor serveren.
naar recept
chocoladetaart – délice – met bladgoud
Als bakken een erkende topsport was, dan vielen er met deze gracieuze taart vele prijzen te winnen. Ons jubileum vieren we met een tafel vol taarten, waar deze chocoladetaart subtiel schittert. Hij is rijk & romig, perfect voor de wintermaanden – en de feestdagen in het bijzonder. Begin minstens 1½ dag van tevoren aan dit recept. De taart is goed voor 20 puntjes, dus je weet wat je te doen staat. Trek je bladgoud uit de kast, tijd om deze beauty te bakken!
naar recept
chocoladetaart met salted pinda-ijs en rozemarijnkaramel
Je kunt ook pistache of hazelnoten nemen, die smaken ook goed in dit feesttoetje. Wil je dit recept voorbereiden? Bak 1 dag eerder de taarten schep de pinda’s door het ijs. Ook de karamel kun je eerder maken.
naar recept
chocoladetaart met peer en hazelnoten
Deze heerlijke taart vol noten en chocolade is afkomstig van het Italiaanse eiland Capri. Laten we eerlijk zijn, er zijn weinig dingen zó lekker als Italiaanse desserts. Extra fijn: de taart is glutenvrij!
naar recept
chocoladetaart met moscovadosuiker
Anna Jones is dol op taart; ‘Ik ben een ongekende zoetekauw,
dus ik neem gebak heel serieus. Deze
stevige, kleverige chocoladecake met kokosolie is even populair bij mijn zoontje als bij mijn veganistische broer. Ik heb het recept gekregen van een Amerikaanse vriendin, vandaar dat er olie in gaat en geen boter. En eenvoudig te maken, je hoeft niets romig te kloppen of te
zeven. Gebruik een bakvorm die goed sluit, want het beslag is vrij dun en loopt makkelijk door kieren.’Dit en nog meer gerechten uit haar nieuwe kookboek lees je in de nieuwe delicious. Shop hem nu!
naar recept
chocoladetaart met hazelnootdeeg
Niet alleen feestjes, maar élke dag vraagt om het lekkerste zoet. Wij zijn dol op chocoladetaarten. Zéker als de pure chocoladevulling in een jasje van hazelnootdeeg zit! Met deze chocoladetaart maak je íedereen gelukkig.
naar recept
chocoladetaartje met kastanje
Wat zijn ze gelukkig, zij die een tamme kastanjeboom in de buurt hebben. Want wat zijn ze lekker, vooral geroosterd smaken ze heel bijzonder. Het klassieke duo chocolade en kastanje is onovertroffen. Met kastanjes op je menu geniet je nóg meer van de herfst! En laat het nou toevallig op-en-top herfst zijn…
naar recept
warm chocoladetaartje met witte limoenchocolade
Deze warme chocoladetaartjes vallen in de categorie kleine moeite, fijne taart. Klaar in iets meer dan een halfuurtje. Daarna komt het lastigste: eraf blijven, want ze moeten nog een uurtje afkoelen. Zodra je ze opensnijdt, vloeit de limoen-chocovulling eruit. Ook perfect als feestelijk toetje! Geef er dan een glas rode dessertwijn Banyuls bij.
naar recept
chocolade-hazelnoottaart
Deze chocolade-hazelnoottaart is alles wat je nodig hebt. Wij als echte bakfanaten houden wel van een chocoladetaartje op z’n tijd. Combineer dat met hazelnoten en we zijn om. Onderstaand recept voor chocolade-hazelnoottaart komt uit delicious. hét kookboek.
naar recept
torta caprese met ricotta & amaretto-chocoladesaus
Dit is de klassieke Italiaanse chocoladetaart van het eiland Capri: met royaal ricottacrème en chocoladesaus met een tic!Op zoek naar een vegan chocoladetaart? Deze taart is op basis van (kokos)olie.
naar recept
chocolade-droptaart
In het Hoge Noorden zijn ze net zoals wij, gek op drop. Een bekende lekkernij is de lakrits of lakris (komt van het Engelse licorice, oftewel zoethout) omhuld met chocolade. Precies de smaken die je terugvindt in deze taart. Tip: begin een ½ dag van tevoren.
naar recept
chocolade-hazelnoottaart met geroosterde aardbeien
Sensationeel: pure chocolade, olijfolie, likeur en hazelnoten met on top mascarpone en geroosterde aardbeien. Het magische ingrediënt waarmee je werkelijk álles meer diepte geeft? Of het nu deze choco-notentaart is, of een warme focaccia: goede olijfolie verbindt alle smaken perfect. 28x zomerse recepten met aardbeien
naar recept
chocolade-briochetaart met whisky en pruimen
Met een laagje gesmolten chocolade met whisky en pruimen geef je deze briochetaart een totale make-over en een volwassen kick. Pas tevoorschijn halen als de kinderen al onder zeil zijn. Vast voor je volgende baksessie: chocolade cheesecake met karamel of pecan pie met chocolade en karamel.
naar recept
chocolade-karamel-pecanpie
Kun jij ook altijd lastig kiezen waneer het op zoet aankomt? Er zijn zó veel lekkere smaken om schitterende taarten mee te maken! Met dit showstuk ga je voor combineren in plaats van kiezen, want chocolade, karamel en nootjes passen uitstekend bij elkaar. De zoete, romige vulling krijgt een knapperige topping door de pecannootjes. Je geeft ‘m een extra royale draai met een bolletje ijs, pure magie!Begin op tijd aan dit recept, het deeg van de pecanpie heeft even nodig. Ook een heel goed idee: onze bananen-notencake met karamelsaus.
naar recept
chocolade-walnotentaart
Voor chocolade kun je ons midden in de nacht wakker maken. Voeg daar noten aan toe en we zijn om. Een gevalletje 1 + 1 = 2. Heel fijn aan dit recept van chocolade-walnotentaart: je kunt ‘m ook no-bake maken! De bodem maak je dan van gemalen koekjes en boter.Ook zo lekker: chocolade-hazelnoottaart.
naar recept
chocoladefudge-pecanpie
Do like the Americans met pecan pie! Met de combi van pure chocolade, volle room en knapperige pecannoten maak je iedereen gelukkig. Gek op fudge? Maak dan ook zeker abrikoos-amandel-chocoladefudge
naar recept
Liever witte chocolade? Probeer dan deze recepten!
witte chocoladetaart met sinaasappel-amarettosaus
Italiaans zoet is onovertroffen. Deze torta met witte chocolade en amandelen is waanzinnig lekker. Toch liever pure chocolade? Maak dan deze chocoladetaart met hazelnootdeeg.
naar recept
witte-chocolade-custardtaart
Witte chocolade is zoet en romig, en daardoor in combinatie met iets fris ideaal. Deze witte-choco-custardtaart heeft het allemaal, inclusief een vleugje nootmuskaat voor nog meer smaak.
naar recept
witte-chocolade ijstaartjes met aardbeien in rodewijnsaus
Deze witte-chocolade ijstaartjes met aardbeien in rodewijnsaus zijn supertoetjes die je ruim van tevoren kunt maken. Voor het serveren hoef je alleen maar alles te combineren. Fijngehakte chocolade en hazelnoten geven het ijs een subtiele crunch. Een topcombinatie met de aardbeien in rode-wijnsaus.
naar recept
Liever vegan bakken? Dit zijn 6 vegan taart recepten voor je zoete trek.