6x vegan taart recepten voor je zoete trek

Bakken is soms al een kunst op zich, maar vegan bakken is helemaal andere koek. Want wat maak je als je de bakcoryfeeën ‘ei’ en ‘boter’ niet kunt gebruiken? We helpen je op weg met zes recepten voor vegan taart.

Bij vegan bakken vraagt om andere technieken dan je gewend bent uit de klassieke bakwereld. Je moet op zoek naar alternatieve ingrediënten. Je vervangt eiwit voor meringue bijvoorbeeld door aquafaba (kookwater van kikkererwten), of kiest voor noten in plaats van boter als je romigheid wil.

Iemand die hier alles over weet op de delicious.-redactie is onze culi Dosia Brewer. Zij schreef een bakboek voor vegans en ieder ander geïnteresseerd in zoet: Dosia bakt vegan. In dit artikel geeft Dosia haar gouden vegan baktips.

6x vegan taart

vegan ananas-meringuetaart uit Dosia bakt vegan
Deze goddelijke ananas-meringuetaart komt uit het vegan bakboek van onze eigen culi redacteur Dosia Brewer. Dosia: “Een variant op citroen-meringue met ananas! Het schuim is royaal dus je kunt er ook een klassieke meringuetaart met mooie pieken van maken.”
Ontdek hier alles over haar geweldige vegan bakboek: Dosia bakt vegan
naar recept
vegan taart Ananas-meringuetaart dosia - delicious
vegan cranberry-frambozentaart
Delicious. culinair redacteur Dosia Brewer heeft haar eigen vegan bakboek geschreven. Eén van de heerlijke vegan baksels uit het boek is deze cranberry-frambozenkrans. Dosia: "Zo’n gedraaide krans oogt goed, vooral met rood fruit. Je kunt hem maken met alle fruitsoorten, jam of compôte maar ik kies graag het licht bittere zuurtje van cranberry’s."
Meer vegan bakken? Probeer deze ananas-merenguetaart, ook een recept van Dosia.
naar recept
Dosiabaktvegan-ananasmeringuetaart-deliciousmagazine
Vegan chocoladecake
Stop met zoeken! Dit is het echt de lekkerste vegan chocoladecake die je gaat vinden. En nee, we overdrijven niet. Smeuïg, onmiskenbaar chocolade-achtig en toch zo licht als een wolk. Dat er geen enkel ei aan te pas komt hoeft niemand te weten, want het ontbreekt deze cake aan niets. Bak ‘m vandaag nog zodat je je vrienden ermee kunt verleiden of er lekker zelf de rest van de week van kunt snoepen. 
Ook lekker zoet: Rijstepap met kokos en kardemom
naar recept
vegan chocoladecake - ei vervangen
cranberry-meringuetaartjes met chocoladesorbet
Ongelooflijk dat je van kikkererwtenwater zo’n mooie meringue kunt maken! Het brosse deeg combineren we met een zoetzure vulling. Een tikje bitter naast de romige meringue maakt dit een fantastische afsluiting van je vegan feestdiner.
Of maak vegan chocomousse.
naar recept
cranberry-meringuetaartjes met chocoladesorbet - delicious
chai-spice tulband met amandelen & kardemomglazuur
Elk feestje verdient een taart, of andersom! En dan het liefst deze tulband! Dus kies maar uit en vier ons jubileum mee met een taart naar jouw smaak: van rijk & romig tot klein & verfijnd, van royaal & robuust tot fris & fruitig.
Je vindt ze allemaal in het november-nummer van delicious. dat nu nog in de winkels ligt. Hieronder een preview van de chai-spice tulband met amandelen en kardemomglazuur.
naar recept
tulband kersttaart kersttulband
pistache-cranberrybaklava
Vegan bakken is nu nog makkelijker en leuker, dankzij het vegan bakboek van delicious. culinair redacteur Dosia Brewer. Deze pistache-cranberrybaklava is heerlijk! Ontzettend zoet zoals baklava hoort te zijn, maar door de cranberry’s en sinaasappelrasp wordt het toch ook een fris gebakje.Lees hier meer over het vegan bakboek van Dosia
naar recept
vegan-pistache-cranberrybaklava-delicious

Lees ook: 27x lekkere vegan recepten voor doordeweeks

vegan taart Ananas-meringuetaart dosia - delicious