snelle chocolade ijstaartjes

snelle chocolade ijstaartjes

Iedereen kent de Viennetta ijstaart. Gek op? Maak dan ook deze snelle chocolade ijstaartjes.

Wij maken onze eigen verrassende variaties. Met behoud van de laagjes romig ijs en de ‘knak’ als je hem aansnijdt. Zo combineren we crispy honing-sesamlaagjes met fris yuzu-ijs en knalroze ruby chocolade met weelderig rozenijs en lichtzure cranberry’s. Of ga je liever voor kastanjes en rookijs?

Alle recepten vind je in het extra dikke kerstnummer van delicious. Hier te bestellen!

Het recept voor deze extra snelle chocolade-ijstaartjes kunnen we nu al met je delen! Fijne feestdagen.

Snelle chocolade-ijstaartjes

aantal 4 | dessert, nagerecht | feestdagen, feestelijk, kerst | internationaal |
Je kunt de ijstaart een paar dagen eerder maken. Bewaar in de vriezer. Garneer 15 min. voor serveren.
kooktijd30 minutes
bevriezen minimaal4 hours
totale tijd4 hours 30 minutes

Kookgerei

  • 4 kookringen van 8 cm Ø (of ramekins), bekleed met plasticfolie

ingrediënten

  • 200 g crispy witte chocolade, met rice krispies, fijn gehakt
  • 8 el chocoladebolletjes, broodbeleg + extra voor erover
  • 120 g stracciatella-ijs
  • 120 g pure-chocolade-ijs*
  • 1 tl kaneelpoeder
  • 4 chocolademacarons
  • goudspray, als garnering

instructies

  • Teken op bakpapier 12 rondjes van 8 cm Ø en draai het vel om. Doe ¾ van de chocolade in een hittebestendige kom en zet op een pan met een laagje kokend water. De bodem van de kom mag het water niet raken. Laat de witte chocolade smelten. Neem de kom van de pan en voeg de rest van de witte chocolade toe. Roer tot alles is gesmolten. Bestrijk de 12 rondjes zo dun mogelijk met chocolade en bestrooi met de helft van de chocoladebolletjes. Laat helemaal afkoelen en opstijven.
  • Laat de ijssoorten in de koelkast iets zachter worden. Maak intussen 4 stroken bakpapier van 6 cm hoog en bekleed de kookringen hiermee. Zet de kookringen in een met bakpapier beklede schaal die in de vriezer past.
  • Leg telkens een rondje chocolade in de kookringen en verdeel eenderde van het straciatella-ijs erover. Bestrooi met een snufje kaneel, en verdeel eenderde van het chocolade-ijs erover. Dek af met een chocoladerondje. Herhaal deze laagjes twee keer maar dek de laatste laag chocolade-ijs niet af met een chocoladerondje. Laat in de vriezer in ± 4 uur maar liever een hele nacht weer bevriezen.
  • Neem uit de vriezer, verwijder het bakpapier en zet elk ijstaartje op een bord. Versier met de resterende chocoladebolletjes, chocolademacarons en garneer met wat goudspray.
Voedingswaarde:
calorieën: 680kcal
|
eiwit: 9g
|
vet: 36g
|
koolhydraten: 78g
auteur: delicious.
* Gebruik in plaats van kant-en-klaar chocolade-ijs zelfgemaakt ijs: deliciousmagazine.nl/recepten/purechocolade-ijs
R Dosia Brewer
F Saksia van Osnabrugge
S Marijn Visser
FST Martine Steenstra
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!

Lees ook: chocolademousse trifle met karamel

snelle chocolade ijstaartjes
R Dosia Brewer F Saksia van Osnabrugge S Marijn Visser FST Martine Steenstra