Witte-chocolade ijstaartjes met aardbeien in rodewijnsaus

witte-chocolade ijstaartjes met aardbeien in rodewijnsaus
aantal 4 | dessert, nagerecht, zoet | doordeweeks, feestelijk, lente, moederdag, weekend, zomer | |
Deze witte-chocolade ijstaartjes met aardbeien in rodewijnsaus zijn supertoetjes die je ruim van tevoren kunt maken. Voor het serveren hoef je alleen maar alles te combineren. Fijngehakte chocolade en hazelnoten geven het ijs een subtiele crunch. Een topcombinatie met de aardbeien in rode-wijnsaus.
kooktijd30 minutes
bevriezen4 hours
totale tijd4 hours 30 minutes

Kookgerei

  • ook nodig: 4 bakringen (7 cm ø), rand met patisseriefolie* of bakpapier bekleed

ingrediënten

  • 2 el blanke hazelnoten
  • 50 g witte chocolade
  • 150 ml slagroom
  • 1 ei
  • 1 eidooier
  • 75 g suiker
  • 150 ml soepele rode wijn bijv. merlot
  • 150 g aardbeien

instructies

  • Zet de bakringen op een plat bord met bakpapier.
  • Rooster de hazelnoten in een droge koekenpan goudbruin en schud ze op een bord. Hak de hazelnoten fijn. Hak ook de chocolade fijn. Klop de slagroom stijf.
  • Doe het ei met de eidooier en 50 g suiker in een hittebestendige kom. Zet de kom op een pan met heet water. Zorg dat de kom het water niet raakt. Klop zo au bain-marie met de mixer in 5 min. dikromig en lichtgeel. Neem de kom van de pan en klop het eimengsel nog 1-2 min.
  • Spatel de slagroom luchtig door het eimengsel. Spatel er ook de hazelnoten en de chocolade door. Schenk het mengsel in de kookringen. Laat ze in minstens 4 bevriezen.
  • Breng de wijn met de resterende 25 g suiker al roerend aan de kook. Draai het vuur lager en laat de wijn tot de helft inkoken. Maak de aardbeien schoon en halveer ze.
  • Haal de ijstaartjes 5 min. voor serveren uit de diepvries, zodat ze iets zachter en romiger worden. Verwarm intussen de wijnsiroop. Schep de aardbeien door de siroop.
  • Zet de ijstaartjes op 4 borden. Verwijder de kookringen en de folie of het bakpapier. Schep de aardbeien met de warme wijnsiroop over de taartjes.
Voedingswaarde: | | |
auteur: delicious.
*Patisseriefolie zorgt voor mooi strakke ijstaartjes. De folie is verkrijgbaar bij (online)bak- en kookwinkels. Bakpapier is een prima alternatief.
RECEPTEN, FOTOGRAFIE, STYLING, BEREIDING STUDIO PHILIPPI
Dit recept is afkomstig uit delicious. magazine nummer 6. Meer lekkere recepten? Bestel het nieuwe nummer nu zonder verzendkosten! 
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
witte-chocolade ijstaartjes met aardbeien in rodewijnsaus