Come on Barbie, let’s go party. In de keuken, welteverstaan. De nieuwe blockbuster van regisseur Greta Gerwig zorgt voor een wereldwijde Barbie-gekte. En dat doet ons denken: wat voor delicious. recepten zou Barbie eigenlijk koken?
We hoeven jou waarschijnlijk niet meer te vertellen dat Barbie een icoon is. Ze had meer dan 200 carrières, meerdere zusjes en een wagenpark waar je ú tegen zegt. Dat ze gek is op koken, vullen we zelf even in. Waarom zou er anders een Pasta Barbie zijn, een Baking Chef Barbie en een Ice Cream Shop Barbie? Precies!
Wat zou Barbie eten als ze inderdaad – zoals in de film – in onze wereld terecht komt? Wat zou ze klaarmaken in die enorme, roze droomkeuken van haar?
Uiteraard gaan we voor een sensationele fluffy, roze verjaardagtaart. Geen nood, hij is niet Barbie-zoet. Dankzij de rode grapefruit, yoghurt en kardemom is hij helemaal zoals je van delicious. gewend bent: overheerlijk.
Zie het als een (koorts)droom, maar wij denken dat Barbie iets als dit zou maken. Gebaseerd op een aantal feiten:
1. Make it pink
Natuurlijk gaat Barbie voor roze. Dat lijkt ons evident.
chiffoncake met rode grapefruit, yoghurt en kardemom
Chiffoncake wordt extra luchtig doordat je de eiwitten voor het beslag eerst stijf klopt. De roze glazuur ziet er in één woord sen-sa-tio-neel uit! Perfect voor Pasen of een ander feest.Lees ook: waarom je mayonaise in je cake wil stoppen
Roodrozig en zo zacht dat de vrucht bijna in je mond lijkt te smelten. Soms een tikje zuur, soms een tikje zoet. Maar een (diepvries) framboos doet het altijd goed. Bijvoorbeeld in deze macaron. De roodroze sterren van de fruitfamilie liggen tussen kussentjes lichtzure citroenroom en worden gesandwicht tussen vederlichte macaronhelften. Het is even een werkje maar het resultaat is weergaloos.
Plaatjes die ze als zelfstandige millennial zo op Instagram kan plaatsen.
kokos-limoentaart met ananasvulling
Wauw: deze absolute showstopper staat niet alleen prachtig op jouw kersttafel, maar smaakt ook nog eens fantastisch.Nog meer witte wondertaarten zoals een saffraanpavlova, witte chocotiramisù of vanillenoga-ijstaart vind je in dit lijstje.
salade met frambozen, buffelmozzarella en groene asperges
In de zomer eten wij niets liever dan frisse, groene salades. Deze jonge salade met frambozendressing, mozzarella en groene asperges één van de redactie-favorieten, daarom delen we het recept graag!
Vergeet even de blini: gerookte zalm is net zo knap op een wafel als op een Russisch pannenkoekje. Extra spannend: door het wafelbeslag gaat kokosrasp én -melk en je maakt je eigen vlugge pickles. Een feestontbijt!
3. Ze maakt sowieso zonnige Californische recepten
Barbie woont in Malibu, Califonie. Verwacht dus zonnige maaltijden en heerlijke zeevruchten op zijn tijd.
ontbijttaco’s uit Californië
Californië is een culinaire smeltkroes. Goudkleurige stranden, hoogstaande gastronomie, biologisch en ultravers: je vindt het allemaal op deze vruchtbare bodem. Het is ook de bakermat van de organic food revolution én de plek waar de eerste keukens in busjes oppopten. Loop je in het zonnige Californië op je flip flops de deur uit? Dan moet je een hoop moeite doen om géén foodtruck tegen te komen. De smaken die deze keukens op wielen te bieden hebben zijn uitgesproken en memorabel. Super sappige citroenen, steenfruit vol smaak, pittige pepers en veel verse kruiden bijvoorbeeld. In combi met de enorme culturele diversiteit is Californië een waar eetparadijs. Van Mexicaans tot Koreaans, je vindt het allemaal terug in de easy fusion keuken en dat levert spannende smaken op! Dat gevoel boots je makkelijk thuis na met deze groovy ontbijttaco’s. Ontbijten met taco’s? Jazeker: het leven is te kort om dat niet te doen.
Van Jamie mogen ze in geen keukenkastje ontbreken: smaakmakers! Jamie: ‘Een briljante manier om snel veel smaak toe te voegen. Ik gebruik zelf graag mosterd, mangochutney, BBQ- of hoisinsaus. Er zijn zo ontzettend veel lekkere smaken in de wereld, dus gooi die keukenkastjes maar vol!’ Die van Yvette van Boven zijn dat natuurlijk al lang. Zij zet smaakmakers in voor de lekkerste Bloody Mary garnalen!
Vanavond eten we vis en niet zómaar vis. Maak een simpel stukje witvis bijzonder door ‘m te marineren in speciale rub voor vis. De sinaasappelsalade met radijs en crunchy pistachenoten maakt dit gerecht helemaal af.
4. Barbie recepten om te serveren aan een grote groep
Je kunt er niet omheen: Barbie is een sociaal dier. Onderstaande recepten vallen vast in de smaak bij Barbie, Barbie en die andere Barbie.
gebakken aubergine met knoflook, sojasaus, mirin & shiso
Zet je tafel vol kleurrijke schalen met veel smaakexplosies en vraag iedereen die je lief is om te komen eten! Dit feestbuffet lokt jong en oud aan tafel. De internationale gerechten komen van over de hele wereld toch matchen ze wonderwel qua smaken en stijlen. Kruidig, opwekkend en vooral héél verleidelijk. Deze gebakken aubergine is toegankelijk en spannend tegelijk en helemaal vegan, dus fijn voor velen.Ook lekker… Deze feestelijke confit de canard-kroketjes!Voorbereiden: maak de aubergine en saus tot ± 1 dag eerder en bewaar afgedekt in de koelkast. Laat voor serveren op kamertemperatuur komen.
Deze filopastei is niet alleen een beauty, maar ook een smaakbom! Hij doet het perfect tijdens een elegante kerstbrunch met een Midden-Oosters tintje. Wil je dit recept voorbereiden? Bereid de filodeegpastei 1 tot 2 dagen eerder, maar bak hem af op de dag zelf. Bewaar tot die tijd afgedekt in de koelkast.Tip: Houd je van pittig? Roer wat aleppo-peper of harissa door het gehakt.
Dit jaar vieren we kersmis! Juist, een heerlijk kerstdiner met kersen. Kers is een fijn ingrediënt dat elk gerecht – zoet én hartig – kerstglans geeft. Van hazelnoot-kersentaart tot deze gebraden ham met rum-kersenglazuur. Tip: Maak het glazuur eventueel 1 dag eerder en laat het helemaal afkoelen. Bewaar tot gebruik goed afgedekt in de koelkast.
Barbie komt immers uit 1959. Zo’n jelly zien we helemaal op haar roze aanrechtblad staan, jij niet?
gin tonic-jelly met citroen & verveine
Gin tonic is een all time favorite! Maar zoek je nog een beetje uitdaging? Verwerk deze populaire cocktail dan eens in een jelly. Een fris dessert dat er ook nog eens indrukwekkend uitziet.Of ga voor de overtreffende trap: een gin-tonictaart!
Het bittertje van grapefruit combineert fantastisch met gin en wijn. Deze verrassende, heerlijk frisse pudding doet het goed na een wat zwaarder hoofdgerecht.
6. Cocktails om life in plastic wat dragelijker te maken
Welke Barbie had geen martini- of champagneglazen tot haar beschikking? Of dat wel of niet passend is voor meisjes van pakweg acht jaar, daar hebben we het niet over. Als volwassenen worden we maar wat blij van onderstaande ginslushies op een warme dag.
ginslushies met watermeloen
Code rood! Heb je verkoeling nodig? Snijd dan een joekel van een watermeloen in blokjes en maak er ijs van door ze in de vriezer te plaatsen. Even pureren en je hebt in een handomdraai het meest verfrissende drankje op aarde! Lekker met of zonder gin.
Voeg salted caramel en espresso martini samen en je krijgt een nieuwe klapper van een cocktail. Dit drankje maakt van elke verjaardag een feest en is, als je het aan ons vraagt, altijd een goed idee!Ben jij nog niet helemaal thuis in de wereld van cocktails? Leer hier alle tips en tricks!
Deze cocktail wordt gemaakt van champagne, gin, citroensap en suiker, en wordt daarom vaak geserveerd als feestelijk alternatief voor ‘gewone’ champagne met oud & nieuw, Valentijnsdag of andere feestelijke gelegenheden. In plaats van champagne kun je natuurlijk ook prosecco of cava gebruiken. Lees hier 7 dingen die je nog niet wist over cava.