8x voorjaarsrisotto

Zacht, romig, warm en vol smaak: goede risotto is het ultieme comfortfood. En zodra je de basis onder de knie hebt, kun je eindeloos variëren met je favoriete lente ingrediënten. Doe er eens asperges door, gegrilde artisjok of probeer een van deze 8 voorjaarsrisotto’s.

Liever zoete recepten? Pak dan dit lijstje erbij: 5x de lekkerste cake

roodbaarshaasje met romige saffraanzeekraalrisotto
Dit zalige risotto-gerecht van Janneke Philippi valt onder de categorie: easy en zó vol van smaak. Janneke: ‘Extra feestelijk: deze risotto maak ik ook graag met gegrilde coquilles of grote garnalen in plaats van roodbaars.’
naar recept
roodbaarshaasje met romige saffraanzeekraalrisotto - delicious
risotto met basilicum en geroosterde groenten
Vandaag gaan we écht voor een vega maal. Geen vlees, veel groenten. En zeg nou zelf: met een risottorecept als dit, wil je toch niet anders? Maak ook deze risottotaartjes met snijbiet!
naar recept
risotto met basilicum en geroosterde groenten - delicious
risotto met radicchio, spek en gorgonzola
Een risotto is altijd goed. Deze versie met radicchio, spek en gorgonzola krijgt een bijzondere twist door de radicchio en gorgonzola. Bonuspunten: hij staat met een halfuur op tafel!
Voor als je geen genoeg kunt krijgen van risotto: de allerlekkerste risottorecepten die iedereen kan maken!
naar recept
risotto met lof, walnotenboter en taleggio
Niks lekkerder dan een bordje smeuïge risotto met walnotenboter en romige kaas. Taleggio is zachte roodschimmelkaas uit Italië, heerlijk als smeltkaas over deze risotto. Te koop bij alle kaaswinkels en sommige supermarkten. Comfortfood pur sang!
Risotto + taleggio + boerenkool: nóg zo’n topcombi!
naar recept
risotto met lof
risotto met rode ui, gorgonzola en rucola
Risotto koken vergt wat tijd en geduld, maar het eindresultaat is altijd verbluffend lekker. Varieer eindeloos met verschillende ingrediënten, maar maak vanavond eens deze met rode ui, gorgonzola en rucola.
naar recept
risotto
risotto met venkel en gegrilde asperges
Geweldige maaltijden met weinig ingrediënten, die gegarandeerd binnen 30 min. op tafel staan. Dat kan! Deze smeuïge risotto met asperges en venkel bijvoorbeeld. Gril meteen een extra portie asperges voor je lunch de volgende dag. Heerlijk!Je hebt mensen die je ’s nachts wakker mag maken voor risotto. Daarom nóg een recept, met zeevruchten en bleekselderij.
naar recept
venkel-risotto
kokkels, mosselen & zeewierrisotto
Deze risotto van Yvette van Boven zit vol met heerlijke ingrediënten van de Ierse kust. Yvette: ‘De Ierse kustlijn is eigenlijk één grote supermarkt waar je gratis en voor niks een maaltje bij elkaar kunt scharrelen’
In Ierland blijven? Probeer dan ook Yvette haar recept voor crumpets.
naar recept
risotto zeewier kokkels mosselen - delicious
krokant risottotaartje met snijbiet
Dit krokante risottotaartje met snijbiet van Janneke maak je al drie weken van tevoren en vries je in. Zo hoef je met kerst enkel nog de taartjes te frituren. 
naar recept