eenpansgerecht: aspergerisotto met feta

aspergerisotto met feta
vegetarisch
aantal 4 | hoofdgerecht | | italiaans | vegetarisch
Go green en maak deze romige risotto met onze lentelievelingen; doperwten, tuinbonen en asperges. De ingemaakte citroen en feta geven het Italiaanse gerecht een mediterrane knipoog.
Nog meer uit één pan: rijst met groenten, gerookte forel & yoghurt
kooktijd45 minutes
totale tijd45 minutes

ingrediënten

  • 1,25 l groentebouillon
  • 3 el extra vergine olijfolie
  • 60 g boter
  • 1 ui, in dunne ringen
  • 2 el fijngesneden bladpeterselie + extra
  • 2 el fijngesneden dille + extra
  • 2 tenen knoflook, fijngesneden
  • 400 g arborio- of carnarolirijst
  • 160 ml witte wijn
  • 1 bos groene asperges onderkantjes eraf, in 3 cm-stukjes, kort geblancheerd
  • 125 g dubbelgedopte tuinbonen
  • 125 g verse doperwten
  • 150 g feta op olie met kruiden, uitgelekt + extra voor erbij
  • rasp en sap van 1 citroen
  • 3 el fijngesneden gekonfijte citroenschil* + extra voor erover

instructies

  • Breng de bouillon in een steelpan aan de kook. Draai het vuur laag en houd de bouillon tegen de kook aan.
  • Verhit de olie en boter in een steelpan met dikke bodem op matig tot hoog vuur. Bak hierin de ui, kruiden en knoflook onder af en toe omscheppen 4-6 min. Voeg de rijst toe en schep de korrels 2-3 min. door het mengsel. Schenk de wijn erbij en laat al roerend in 1-2 min. inkoken tot driekwart is opgenomen door de rijst.
  • Voeg steeds een flinke schep (± 250 ml) bouillon toe en roer de risotto tot de bouillon is opgenomen. Voeg dan pas de volgende schep toe. Ga zo 20-25 min. door tot alle bouillon is toegevoegd en de rijst beetgaar is. Schep de asperges, tuinbonen, doperwten, feta, de citroenrasp, het -sap en de gekonfijte citroen door de risotto. Breng op smaak met zout en peper. Schep de risotto op borden en garneer met nog wat feta, kruiden en gekonfijte citroen.
Voedingswaarde:
calorieën: 575kcal
|
eiwit: 16g
|
vet: 23g
|
koolhydraten: 70g
auteur: delicious.
RECEPTEN: DOMINIC SMITH | FOTOGRAFIE: BEN DEARNLEY | STYLING: KIRSTEN JENKINS.
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
aspergerisotto met feta
RECEPTEN: DOMINIC SMITH | FOTOGRAFIE: BEN DEARNLEY | STYLING: KIRSTEN JENKINS.