5x de lekkerste cake

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Nu we lekker met z’n allen aan het bakken zijn, vonden wij het hoog tijd dat er een lijstje kwam met onze favoriete cakes. Van citroen-maanzaad tot bananen-notencake. Zeker weten dat jij jouw favoriet ertussen vindt. 

Ook lekker: onze favoriete chocolade-desserts

5x de lekkerste cake

bananen-notencake met karamelsaus
De mannen van Mr Kitchen gingen op reis met Max Havelaar voor het verhaal achter bananen, het meest gegeten fruit ter wereld. Vervolgens maakten ze een overheerlijke bananencake met noten en karamelsaus.
Of maak deze showstopper: omgekeerde banaan-karameltaart.

naar recept
citroen-passievruchtcake
Deze heerlijk frisse cake met citroen & passievrucht is lekker smeuïg. Bovendien is hij glutenvrij en gezoet met kokosbloesemsuiker. Zéker het proberen waard.
naar recept
Citroen-passievruchtcake-delicious
citroen-maanzaadcake met roomkaasglazuur
Rutger bakt voor delicious. een citroen-maanzaadcake met roomkaasglazuur. Rutger, de allereerste winnaar van Heel Holland Bakt: ‘Maanzaad geeft deze frisse citroencake een verrassend lekkere twist! Bij ons zie je maanzaad vooral op broodjes, niet in gebak. Maar in Duitsland, Polen en Hongarije krijgen ze er geen genoeg van. Daar wordt het ingezet als taartvulling, voor plaatkoeken, in strudels en om koekjes mee te vullen.’
naar recept
citroen-maanzaadcake | delicious
perenplaatcake met ricotta en hazelnoten
Peren worden in cakes veel minder gebruikt dan appels. Zonde eigenlijk, want een goede perencake is minstens zo lekker als een appelcake. De ricotta in dit recept maakt de cake heerlijk zacht van structuur, terwijl de hazelnoten juist weer voor een knapperige touch zorgen. Rutger bakte eerder voor delicious. mini cheesecakejes met een frisse topping van bramen en muntsiroop.
naar recept
perenplaatcake rutger - delicious
boerenyoghurtcake met bosvruchten
Boerenyoghurt is een favoriet op de redactie. Gewoon oplepelen is geen optie als je ook deze boerenyoghurtcake met bosvruchten kunt maken! Warm is de cake het allerlekkerst. Geef er een flinke lepel extra yoghurt bij en jouw dessert zit wel snor!
naar recept
Boerenyoghurtcake bosvruchten - delicious