De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."
De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

wentelteefjes met pruimenjam

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Een van onze favoriete toetjes is wentelteefjes. Chef Mike McEarney uit Sidney maakt ze nog fantastischer met zoete pruimenjam.

Zin in nog meer recepten van Mike McEarney? Maak ook eens zijn pompoen met ahornsiroop.

wentelteefjes met pruimenjam

nagerecht | 4 personen

2 kleine eieren
rasp van 1/2  sinaasappel
1/2 tl koekkruiden
40 g vloeibare honing
3 dl geitenmelk
8 sneetjes notenbrood
boter of margarine
pruimenjam
poedersuiker

Klop in een kom de eieren los met de sinaasappelrasp, koekkruiden en honing. Roer de geitenmelk erdoor en klop het mengsel luchtig. Leg de sneetjes brood in de kom met eiermelk. Week het brood ± 15 min. totdat alle eiermelk is opgenomen. Smelt een klontje boter in een vlakke koekenpan en bak steeds 2 of 3 wentelteefjes aan beide kanten lichtbruin. Leg ze dakpansgewijs op een schaal en houd ze warm in een oven van 150°C. Serveer de wentelteefjes 
met warme pruimenjam en poedersuiker.

Bereiden: ± 15 min. / weken: ± 15 min.

RECEPTEN EN STYLING MIKE MCENEARNEY FOTOGRAFIE BRETT STEVENS BEWERKING DOSIA BREWER

Wentelteefje