nr.1 foodmagazine

zalmbroodjes met citroenboter

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Krijg je vandaag toch nog onverwacht lunchgasten? Verras je gasten dan met deze heerlijke zalmbroodjes: eenvoudig, snel en feestelijk. Helemaal met een glaasje bubbels!

lunchgerecht (4-6 personen)

1 biologische citroen
100 g ongezouten roomboter, op kamertemperatuur
1 tl fleur de sel
4 harde, witte broodjes
200 g gerookte zalmfilet
1 el seizoenspeperkorrels
12 sprietjes bieslook

Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Boen een niet biologische citroen eerst even schoon onder stromend water. Roer de citroenrasp en 2-3 el van het sap met fleur de sel naar smaak door de zachte boter. Snijd de broodjes open, besmeer ze met de boter en leg ze op een schaal. Verdeel er de zalm losjes over. Kneus de peper in een vijzel en verdeel met de bieslook over de broodjes.
Bereiden 5 min.

Tip In plaats van zalm kun je de broodjes ook beleggen met rosbief, goede rauwe ham, Hollandse garnalen, gegrilde groenten of een restje koud vlees. Ook lekker met geroosterde bagels, verse toast of gegrilde sneetjes zuurdesembrood.