Krijg je vandaag toch nog onverwacht lunchgasten? Verras je gasten dan met deze heerlijke zalmbroodjes: eenvoudig, snel en feestelijk. Helemaal met een glaasje bubbels!
voorbereiding5 minutesminutes
totale tijd5 minutesminutes
ingrediënten
200gzalmfiletgerookt
1citroenbiologische
100groomboterongezouten, op kamertemperatuur
1tlfleur de sel
4broodjeswitte, harde
1elpeperkorrels
12sprietjes bieslook
instructies
Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Boen een niet biologische citroen eerst even schoon onder stromend water. Roer de citroenrasp en 2-3 el van het sap met fleur de sel naar smaak door de zachte boter.
Snijd de broodjes open, besmeer ze met de boter en leg ze op een schaal. Verdeel er de zalm losjes over. Kneus de peper in een vijzel en verdeel met de bieslook over de broodjes.
Voedingswaarde:
|
|
|
auteur: delicious.
TIP: In plaats van zalm kun je de broodjes ook beleggen met rosbief, goede rauwe ham, Hollandse garnalen, gegrilde groenten of een restje koud vlees. Ook lekker met geroosterde bagels, verse toast of gegrilde sneetjes zuurdesembrood.