Midden in de winter (ok…het lijkt er niet op) zijn we toe aan een winterse groentebouillon. Homemade natuurlijk, want iedereen weet dat homemade gerechten het beste smaken. Juist als het gaat om ogenschijnlijk eenvoudige gerechten als deze bouillon.
voor- of tussengerecht | 8-10 personen
½ bos bospeen, geschild
½ knolselderij, geschild
10 sjalotten, gepeld
100 g shiitakes
1 pastinaak, geschild
1 basisrecept runderbouillon
Snijd de bospeen in dunne schuine plakjes. De knolselderij in kleine blokjes. De sjalotten in partjes. De shiitakes in dunne
reepjes en de pastinaak in
kleine blokjes.
Voeg de groenten toe aan
de bouillon en breng de bouillon aan de kook. Draai het vuur laag en kook de groente in 20-25 min. gaar. Serveer de soep in diepe borden of in kommen en strooi er fijngehakte bladselderij over.
Bereiden ± 50 min.
PRODUCTIE ELLEN VAN MOL RECEPTEN YOLANDA VAN DER JAGT BEREIDING JACQUELINE PIETROWSKI FOTOGRAFIE ERIC VAN LOKVEN STYLING JAN WILLEM VAN RIEL
* Dit recept verscheen eerder in delicious.