De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."
De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

zelf venkel konfijten

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Het Italiaanse Puglia in de hak van de laars heeft een eerlijke en eenvoudige keuken. oud brood en frisgroene olijfolie zijn de ingrediënten in signature dishes in de ‘arme’ keuken van Puglia. De grassige olijfolie maakt de smaak van deze gekonfijte venkel onweerstaanbaar. Zo gedaan, dat venkel konfijten. Maar met maar een paar ingrediënten heb je zo de lekkerste venkel ooit!

venkel konfijten

bijgerecht | 4 personen

4 venkelknollen in kwarten of 8 baby venkeltjes
200 ml olijfolie
3 teentjes knoflook, fijngesneden
6 ansjovisfilets
½ tl chiliflakes

Kook de venkel ± 10 minuten in ruim gezouten water. Giet af en laat uitlekken. Verhit in een ruime stoofpan de olijfolie. Voeg de knoflook, ansjovis en chiliflakes toe en laat de ansjovis op laag vuur ‘smelten’ en de knoflook licht goudbruin worden. Voeg de parten venkel toe en konfijt (zachtjes garen) nog ± 10 min. op laag vuur.

Bereiden ± 25 min.

RECEPTEN SANDER OVEREINDER FOTOGRAFIE ERIK VAN LOKVEN STYLING JET KRINGS

venkel-konfijten-delicious