nr.1 foodmagazine

taco’s met doperwten-paprikavulling

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Mexicaanse Maandag bij delicious. en bij jou op tafel, dankzij dit recept voor taco’s met doperwten-paprikavulling en gehakt. Ga je liever voor een ‘meatless monday’?  Vervang dan het rundergehakt voor quorngehakt. Easy!

taco’s met doperwten-paprikavulling

hoofdgerecht | 4 personen

4 el olijfolie
2 tenen knoflook, gehakt
400 g rundergehakt
1 Taco diner kit
1 blik tomaatstukjes (400 g)
2 groene paprika’s, in kleine blokjes
200 g doperwten (diepvries)
1 krop kropsla, bladeren losgehaald
200 ml zure room
100 g geraspte jonge kaas

Verwarm de oven voor op 125°C.

Verwarm de olie in een braadpan en bak de knoflook 1 min. zachtjes. Voeg het gehakt toe en bak al omscheppend rul en los. Voeg de Taco seasoning mix uit de Diner Kit toe en bak 1 min. mee. Voeg de tomatenstukjes met vocht toe en laat even pruttelen. Voeg de paprika’s en doperwten toe en laat zachtjes 10 min. koken. Voeg indien nodig nog een scheutje water toe.

Verwarm de taco’s ondertussen 15 min. in de oven.Druk in elke taco een groot blad sla en schep daarop een flinke schep van het gehaktmengsel, een schepje van de milde tacosaus, een schepje zure room en wat gerapste kaas en serveer direct (maak er niet meer dan 4 tegelijk). Extra lekker met guacamole* en vers korianderblad.

Bereiden ± 25 min.

*Zelf guacamole maken
Pureer 1 rijpe avocado (eetrijpe avocado’s worden ook in veel supermarkten aangeboden) met 1 el yoghurt, mespunt koriander en chilipoeder, 1 el geknipte bieslook en breng op smaak met citroensap, zout en peper. Meng met kleine tomaatstukjes en fijngesneden korianderblad.

PRODUCTIE EN RECEPTEN TRUDELIES SCHOUTEN STYLING JAN WILLEM VAN RIEL FOTOGRAFIE ROB VAN DER VET BEREIDING BART STUART

* Dit recept verscheen eerder in delicious.

Taco doperwten-paprikavulling-delicious