Met deze stoof van kabeljauw en vongole kun je wel zes mensen blij maken! Serveer met brood. Dan kun je ook de laatste beetjes uit je bord opsnoepen.
Ook lekker: kabeljauw met karnemelk, gefrituurde prei en garnalen!
kabeljauw-vongolestoof met aardappel en postelein
hoofdgerecht | 6 personen
1 kg vongole*
100 g boter
2 middelgrote uien, fijngesneden
4 tenen knoflook fijngesneden
1 l visbouillon (van tabletten)
1 stengel bleekselderij, in dunne boogjes
450 g vastkokende aardappels, in blokjes
200 ml volle melk
450 g kabeljauwfilet, in mooie stukken
bosje winterpostelein, grof gesneden
10 g selderijblad, fijngesneden
Leg de vongole ± 30 min. in ruim koud water, schep goed om, haal ze eruit en leg ze in een vergiet. Verwijder kapotte exemplaren.
Verwarm de boter in een ruime pan, voeg de ui en knoflook toe en laat 10-15 min. zachtjes bakken, totdat ze goudbruin zijn. Voeg de bouillon, bleekselderij en aardappels toe en breng aan de kook. Kook het mengsel 10 min. en voeg dan de melk toe.
Breng opnieuw aan de kook en voeg de kabeljauw en vongole toe. Laat nog hooguit 3-4 min. koken of totdat de schelpen open staan. Roer tot slot de postelein en het selderijblad erdoor, laat niet meer koken, zet het vuur uit.
Serveer met brood.
* Vongole koop je bij de viswinkel of op de markt, bestel ze evt. van tevoren. Het seizoen loopt van september tot en met mei.
Bereiden ± 30 min. / vongole spoelen ± 30 min.
RECEPTEN KIRSTEN ECKHART FOTOGRAFIE ERIC VAN LOKVEN STYLING JET KRINGS BEREIDING
JACQUELINE PIETROWSKI PRODUCTIE TRUDELIES SCHOUTEN
Nóg meer delicious.recepten ontvangen? Bestel nummer 4 van delicious. vóór 16:00 uur en krijg deze morgen al thuisgestuurd