sabayon met frambozen

 

 

Riz brulée, parfait au vanille, tarte Normande en gateau aux chocolat. Het Franse leven is zoet.  Oók met minder tijd en een handvol ingrediënten zet je een fraai Frans dessert op tafel. Probeer deze luchtige sabayon met frambozen. Een echte klassieker die je niet alleen met frambozen maar met van alles kunt combineren. Fluweelzacht, een echte guilty pleasure.  En een reden om je au bain marie skills even te testen. Irrésistible!

Sabayon met frambozen, nagerecht voor 4 personen:

4 eidooiers
50 g suiker
75 ml mousserende witte wijn, bijv. crémant
75 g frambozen
4 Franse galettes, of andere knapperige roomboterkoekjes
extra nodig: handmixer met gardes

Breng in een pan ruim water aan de kook. Zet een hittebestendige kom op de pan (zorg dat de kom het water niet raakt!). Klop met de mixer in de kom de eidooiers met de suiker lichtgeel en romig. Voeg de wijn scheutje voor scheutje en al kloppend met de mixer toe en klop in zo’n 10 minuten tot een luchtige en gebonden sabayon. Schenk de sabayon in mooie glazen en verdeel er de frambozen over. Serveer meteen, met de galettes.