Deze runderworstjes met grote macaroni zijn ideaal voor op een doordeweekse avond. Ook perfect voor kids: comfort food, maar dan makkelijk!
runderworstjes met grote macaroni
hoofdgerecht | 4 personen
1 el olijfolie
2 tenen knoflook, in dunne plakjes
1 blik tomatenblokjes (à 400 g)
4 el bladpeterselie, grof gesneden
¼ tl kaneelpoeder
300 g grote macaroni, bijv. penne, fusilli of schelpjes
2 el boter
4 runderworstjes
750 g sperziebonen, schoongemaakt
1 zakje rucola, grof gesneden
Verhit de olie in een steelpan, fruit de knoflook zachtjes goudgeel. Voeg de tomaatblokjes met vocht en peterselieblaadjes toe en schep om. Voeg de kaneel toe en breng op smaak met zout en peper.
Kook intussen de macaroni volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking beetgaar.
Verhit de boter in een koekenpan en braad de worstjes rondom goudbruin en gaar in 8-10 min. Kook intussen de sperziebonen in ruim kokend water met zout in 6-7 min. gaar.
Schep de rucola op het laatste moment door de warme tomatensaus. Schep de pasta door de saus en serveer met de worstjes en sperziebonen.
Bereiden ± 25 min.
RECEPTEN YOLANDA VAN DER JAGT FOTOGRAFIE ROB VAN DER VET STYLING JAN WILLEM VAN RIEL BEREIDING BART STUART PRODUCTIE TRUDELIES SCHOUTEN