roti met kipgehakt en kousenband

Janneke: ‘Bij Surinaamse toko’s kun je kant-en-klare rotiplaten kopen. Heb je die niet in de buurt, neem dan bijvoorbeeld wraps voor dit gerecht.’

Maak ook Surinaamse nasi met zoetzuur.

roti met kipgehakt en kousenband

hoofdgerecht | 4 personen

400 g vastkokende aardappelen, in blokjes van 1 cm
3 eieren
2 el olie
2 uien, fijngesneden
1 kleine rode peper, zonder zaadlijsten, in reepjes
300 g kipgehakt
2 tenen knoflook, fijngesneden
2 tl tomatenpuree
1½ el garam massala*
400 g kousenband*, in stukken
4 rotivellen* of tortillawraps

Kook de aardappelblokjes in weinig water met zout, afgedekt, in 8-10 min. gaar. Kook intussen de eieren in 6-7 min. hard. Verhit in een hapjespan de olie. Fruit de ui, knoflook en rode peper 2 min.

Voeg het gehakt toe en bak met een spatel in 4 min. rul en bruin. Meng de tomatenpuree en de massala erdoor en bak 1 min. mee. Schenk 200 ml water in de pan. Stoof het gehakt 8 min. met de deksel op de pan.

Kook intussen de kousenband in 5-6 min. beetgaar. Pel de eieren en snijd ze in vieren. Verwarm de rotivellen volgens de aanwijzingen. Giet de aardappel en de kousenband af en schep door het gehakt.

Leg op 4 borden een rotivel. Verdeel het kipgehakt met de aardappelblokjes, de eiparten en de kousenband erover. Klap de roti dubbel en serveer.

* Massala of garam massala is een pittig, gemalen specerijenmengsel uit de Indiase keuken, te koop bij de toko. Ook rotiplaten of -vellen en kousenband, een soort lange sperziebonen, zijn te koop bij toko’s en oosterse supers.

Bereiden ± 35 min.

RECEPTEN, STYLING EN BEREIDING JANNEKE PHILIPPI FOTOGRAFIE SERGE PHILIPPI BEWERKING TRUDELIES SCHOUTEN

roti