quiche met roodlof, fontina en walnoten

quiche met roodlof, fontina en walnoten

Nu de koudere dagen eindelijk lijken aan te breken, snakken we naar warme, romige gerechten. Maak de quiche met Italiaanse fontina. En mochten we verrast worden door een zonovergoten najaarsdag: maak er dan een heerlijke lauwwarme salade van het seizoen bij!

serveer bij dit gerecht een herfstige linzensalade met paddenstoelen en halloumi…

quiche met roodlof, fontina en walnoten

hoofdgerecht | 4 personen | v

800 g roodlof*
5 el olijfolie
100 ml droge witte wijn
1 sjalotje, fijngesneden
6 plakjes deeg voor hartige taart (diepvries), ontdooid
200 g crème fraîche
4 eieren
200 g fontina, geraspt
75 g walnoten, grof gehakt
50 g rucola
ook nodig: quichevorm van 24 cm Ø, of rechthoekige vorm van 18-28 cm, ingevet

Verwarm de oven voor op 200ºC. Snijd aan de onderkant de lofstruikjes bij. Snijd ze overlangs in kwarten. Verhit in een ruime koekenpan 3 el olijfolie. Bak het roodlof in 8-10 min. beetgaar.

Breng intussen in een steelpan de wijn met sjalotjes aan de kook en kook het vocht langzaam tot 2 el in.

Bekleed intussen de vorm met de plakjes deeg.

Neem het wijn-sjalotjesmengsel van het vuur en roer er de crème fraîche door. Klop vervolgens een voor een de eieren erdoorheen en breng op smaak met zout en peper.

Verdeel het roodlof met de kaas en walnoten nonchalant over de deegbodem. Schenk er het ei-roommengsel over. Bak de quiche in de voorverwarmde oven in 35-40 min. goudbruin en gaar.

Maak de rucola aan met de laatste 2 el olijfolie en zout en peper.

Snijd de quiche in 4 stukken. Leg de quiche op de borden met de rucolasalade erop.

* Witlof is een prima alternatief!

Bereiden ± 25 min. / oven ± 40 min.

RECEPTEN, STYLING EN BEREIDING JANNEKE PHILIPPI FOTOGRAFIE SERGE PHILIPPI

het groenteboek

De lekkerste gerechten met groente in de hoofdrol vind je in delicious. hét groenteboek. Geef cadeau of bestel lekker voor jezelf!