preisoep met zalm

preisoep met zalm

Eén pan en maar vijf ingrediënten heb je voor dit gerecht nodig. Nog een voordeel: de preisoep staat in no time op tafel. Nog meer smaak? Maak dan je eigen vis- of kippenbouillon om het water te vervangen.

Probeer ook eens deze kruidige soep met linzen en wortel!

preisoep met zalm

voor- of lunchgerecht (4 personen)

400 g vastkokende aardappels, geschild
30 g roomboter of margarine
400 g zalmfilet
600 g prei, fijngesneden in halve ringen
125 ml slagroom

Snijd de aardappels in blokjes van ± 1 cm. Verhit de boter in een grote soeppan en bak de prei hierin ± 5 min. Voeg de aardappelblokjes en 1 l water toe. Voeg naar smaak zout toe en breng de soep aan de kook. Draai het vuur laag, voeg de room toe en laat de soep ± 20 min. zachtjes koken tot de aardappels gaar zijn. Snijd de zalm in repen van ± 2 cm breed en roer ze door de soep. Laat nog ± 5 min. zachtjes koken, tot de zalm gaar is. Voeg zout en
peper naar smaak toe. Verdeel de soep over 4 (voorverwarmde) diepe borden en serveer direct.

Bereiden ± 30 min