Voor snelle kokers is pasta een prima optie. Vooral met lekker lente- en zomerweer is pasta heerlijk. Wat dacht je van deze verse pasta met zalm?
verse pasta met zalm
hoofdgerecht | recept voor 4 personen
2 el olie
2 bosuitjes, in stukjes
150 ml crème fraîche
2 el tomatenketchup
300 g gerookte zalm, in reepjes
12 ontpitte zwarte olijven, in reepjes
2 el kappertjes, uitgelekt
150 g rucola slamelange
300 – 350 g koelverse (lint)pasta met kruiden
Verhit de olie in een koekenpan en bak hierin de bosui zachtjes. Roer de crème fraîche, tomatenketchup en 1 el water erdoor en verwarm nog even. Schep de zalm, olijven en kappertje erdoor en warm de saus nog 5 min. door. Breng op smaak met weinig zout (gerookte zalm is al vrij zout) en vers gemalen peper. Kook intussen de pasta volgens de gebruiksaanwijzingen beetgaar en giet af. Verdeel de sla over de borden, schep de pasta erop en verdeel de zalmsaus erover.
Bereidingstijd: 15 min