panzanella van zuurdesem

panzanella van zuurdesem

Het kadetje is fini. Denk tegenwoordig boule, zuurdesem en Libanees platbrood! Voor deze Toscaanse broodsalade heb je grof boerenbrood nodig en het is nog lekkerder als dat een paar dagen oud is! Meer Italiaanse recepten vind je in het juni-nummer van delicious.

lunchgerecht (4-6 personen) | vegetarisch

½ komkommer
200 g oud wit zuurdesembrood, korst verwijderd, in blokjes van 11/2 cm
6 rijpe tros- of pommedoritomaten, in partjes
1 rode ui, in dunne ringen
2 stengels bleekselderij, in plakjes
handje basilicumblaadjes
50 g rucola, gewassen
6 el extra vierge olijfolie
2 el azijn of citroensap
75 g pecorino

Schil de komkommer, halveer hem in de lengte en verwijder de zaadlijsten met een lepel. Snijd de komkommer in stukjes. Doe het brood in een kom en besprenkel met water (± 1 el). Het brood moet een beetje vochtig zijn, maar niet nat.

Meng in een kom de komkommer, tomaat, ui en bleekselderij met de basilicum, rucola en het brood. Meng de olie met de azijn, zout en peper en schep de dressing door de salade. Laat de salade 30 min. staan, schaaf er een paar mooie krullen pecorino over en serveer.

Bereiden ± 25 min. / marineren ± 30 min.

PRODUCTIE ELLEN VAN MOL RECEPTUUR EKE MARIEN BEREIDING JACQUELINE PIETROWSKI FOTOGRAFIE ERIC VAN LOKVEN STYLING LAURA JONGENEEL

Dit recept verscheen eerder in delicious.