paddenstoelensoep met mascarpone

delicious.friend Yolanda stelde met onze andere delicious.friends een op-en-top feestmenu samen! Slim en easy: bereid haar paddenstoelensoep een dag van tevoren, vervolgens geniet je er met volle teugen van.

Zin in meer soep? Maak dan onze heerlijke tomatensoep met druiven, walnoot en ricotta.

paddenstoelensoep met mascarpone

voor- of tussengerecht | 6 personen

Natuurlijk kun je de mascarpone weglaten, als je de soep lichter wilt houden.

40 g boter
2 tenen knoflook, fijngesneden
2 niet te grote uien, in blokjes
500 g gemengde paddenstoelen, in stukken
1 tl bloem
25 ml droge sherry
3 takjes tijm
3 takjes marjolein
35 g platte peterselie (flinke bos of 2 bosjes)
1 l runderbouillon (gebruik voor een vegaversie groentebouillon*)
evt. ± 150 g mascarpone

stap 1 (1 dag van tevoren) Verwarm de boter zachtjes in een ruime pan, maar laat niet bruin worden. Laat de knoflook 5 min. zachtjes smoren in de boter, zonder te kleuren. Voeg de uien toe en laat samen met de knoflook nog 10 min. zachtjes smoren. Doe er evt. nog wat boter bij als de uien vast gaan zitten aan de bodem. Voeg de paddenstoelen toe aan het uienmengsel en bak kort mee. Voeg de bloem al roerend toe en laat kort opnemen. Roer de sherry erdoor en meng goed.

stap 2 (1 dag van tevoren) Ris intussen de blaadjes van de tijm en marjolein. Haal de blaadjes van de peter- selie en snijd alle kruiden zeer fijn. Voeg de kruiden toe aan het paddenstoelenmengsel en schenk de bouillon erbij. Laat de soep  30 min. zachtjes koken. Laat de soep snel afkoelen als je hem van tevoren wilt bereiden. Evt. kun je hem ook gepureerd serveren.

stap 3 (Begin vlak voor het opdienen) Verwarm de soep, roer evt. wat van de mascarpone erdoor en schenk in kommen. Schep er in de kom nog een flinke dot mascarpone op.

RECEPTEN DELICIOUS.FRIENDS FOTOGRAFIE SASKIA VAN OSNABRUGGE STYLING JET KRINGS BEREIDING JACQUELINE PIETROWSKI PRODUCTIE TRUDELIES SCHOUTEN

del_13_cover_tnuNóg meer delicious.recepten ontvangen? Bespaar 40% korting op een jaarabonnement met onze speciale aanbieding!

paddenstoelensoep