Semifreddo: het dessert om in de vriezer te bewaren voor een overwacht etentje. Stel je eigen compote samen met je favoriete bessen!
noga-semifreddo met bosbessenjam
nagerecht | 8-10 personen
3 eieren, gesplitst
85 g honing
300 g mascarpone
120 g zachte noga, grof gehakt
bosbessenjam
Klop de eierdooiers en honing met een mixer tot een bleke massa. Spatel de mascarpone erdoor en daarna de noga.
Klop de eiwitten stijf en spatel ze door het mengsel. Bekleed een terrinevorm (25 x 10 cm) met plasticfolie, schenk het mengsel erin en strijk glad. Zet minstens 3 uur in de vriezer. Neem de semifreddo 30 min. voor het serveren uit de vriezer, zet in de koelkast. Serveer met de jam.
Bereiden ± 1 uur / opstijven ± 3 uur.
delicious.jam past perfect bij deze nogasemifreddo!
delicious. jam zit barstensvol vers, perfect gerijpt (na)zomerfruit. Het fruitpercentage is maar liefst 65% en dat is extra hoog!
delicious.jam is zoet van nature en heeft een lager suikergehalte dan de meeste andere jam. Zonder extra toevoegingen proef je pure jam, precies zoals wij vinden dat jam moet smaken! De jam is fris, fruitig en niet te zoet.
RECEPTEN VALLI LITTLE FOTOGRAFIE IAN WALLACE STYLING MICHELLE ONERIANTO