hotdogs op zijn mexicaans van brandt & levie

De beste hotdogs maak je zelf! Daarom delen wij vijf fantastische hotdogrecepten. We trappen af met de Mexicaanse hotdog van Brandt & Levie.

Zin in meer snacks? Maak dan ook deze kaaskroketjes met ham.

amores perros, de mexicaanse hotdog van brandt & levie
lunchgerecht | 10 hotdogs

10 zachte puntjes (wij gebruiken een speciaal voor ons gebakken broodje met aardappel en maanzaad)
10 Brandt & Levie hotdogs* of andere lekkere worstjes
3 rijpe avocado’s
sap van 1 limoen
1 kleine rode ui
30 kerstomaatjes
200 g maïs (blik), uitgelekt
2 tl geroosterd komijnzaad
2 el wittewijnazijn
1 potje jalapeñopepers
chipotleketchup (ketchup met gerookte jalapeñopepers, te koop bij delicatessenzaken en online) of andere pittige saus, zoals ketchup met tabasco
½ bosje verse koriander, fijngesneden tortillachips naturel

Breng een pan water aan de kook. Doe de hotdogs zonder verpakking in het water en zorg dat het water niet opnieuw gaat koken. Verwarm de worsten 10 min. Prak de avocado grof en breng op smaak met limoensap en zout. Snijd de rode ui heel fijn. Snijd de  tomaatjes in vieren. Meng met de ui en de maïs. Breng de salsa op smaak met komijnzaad, zout, peper en de azijn. Snijd de broodjes van boven in. Vul de broodjes met wat avocado. Haal met een tang de worsten uit het water en leg ze op de broodjes. Verdeel de salsa over de worsten. Verdeel de ketchup zigzaggend in een dunne streep over het broodje. Snijd de koriander fijn. Leg de jalapeñopepers in een rijtje op de hotdog en verdeel de koriander erover. Serveer met de tortillachips.

* Te koop bij Marqt en binnenkort bij de kleine slagerij van Brandt & Levie.

Bereiden 20-25 min.

RECEPTEN BRANDT & LEVIE, MISTER KITCHEN, BULLS & DOGS, THE FAT DOG, STEPHANE REYNAUD FOTOGRAFIE ERIC VAN LOKVEN, MARIE-PIERRE MOREL STYLING CYN FERDINANDUS bEREIdING YVONNE JIMMINK PRODUCTIE MERIJN TOL M.M.V. UITGEVERIJ MANTEAU

del_012017_cover_shopNóg meer delicious.recepten ontvangen? Bestel nummer 1 van delicious. vóór 16:00 uur en krijg deze morgen al thuisgestuurd.

mexicaanse hotdog | delicious