meringuetorentjes met rozenroom

Gesuikerde rozenblaadjes maken van deze toch al mooie hapjes helemaal kunstwerkjes! Bestrijk onbespoten rozenblaadjes met luchtig geklopt eiwit en haal ze door een schaal suiker. Klop de overtollige suiker eraf en laat de rozenblaadjes op een rooster drogen en hard worden. Verdeel ze met de bessen over de meringuetorentjes.

meringuetorentjes met rozenroom

desserthapje | 10 stuks

125 ml mascarpone
1-2 el rozensiroop*
20 kleine vanille meringues
100 g frambozen
1 el poedersuiker
rasp van 1 (liefst biologische) limoen

Klop de mascarpone en rozensiroop door elkaar en laat 1 uur opstijven in de koelkast.
Schep op 10 schuimpjes een lepeltje rozenroom, druk er een schuimpje op en schep er weer een beetje room op. Zet de torentjes op een schaal en verdeel de frambozen erover. Bestuif met poedersuiker en bestrooi met de limoenrasp.

* Verkrijgbaar bij toko’s, Surinaamse winkels en koffiewinkels. Het aroma van rozensiroop verschilt per merk. Proef en voeg de siroop naar eigen smaak toe. Vervang evt. door granaatappelsiroop of grenadine.

** Je kunt ook zelf schuimpjes maken: klop 2 grote eiwitten stijf, voeg beetje bij beetje 115 g witte basterdsuiker toe. Spuit met een spuitzak kleine rozetjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak 2 uur en 30 min. op 125°C in de oven en laat in de oven afkoelen.

Bereiden ± 20 min. / opstijven ± 1 uur.

Tip: gesuikerde rozenblaadjes maken van deze toch al mooie hapjes helemaal kunstwerkjes! Bestrijk onbespoten rozenblaadjes met luchtig geklopt eiwit en haal ze door een schaal suiker. Klop de overtollige suiker eraf en laat de rozenblaadjes op een rooster drogen en hard worden. Verdeel ze met de bessen over de torentjes.

RECEPTEN JANNEKE PHILIPPI FOTOGRAFIE ERIC VAN LOKVEN STYLING CYN FERDINANDUS BEREIDING GORAN TODOROVIC

meringuetorentjes rozenroom | delicious