maïstortilla met zeebaars

De Mexicaanse keuken, authentiek, met lichte gerechten die in je mond tot een explosie van frisheid en contrasten komen. Ideaal dus, deze kleurrijke tortilla’s, voor een heerlijke lente dag!

maïstortilla met zeebaars, rode ui en spinazie

hoofdgerecht | 4 personen

2 rode uien, in halve ringen gesneden
1½ limoen
½ sinaasappel
½ tl gedroogde oregano
200 g wilde spinazie
2 zeebaarsfilets* met vel, graatjes eruit
1 el olijfolie
4 maïs (of tarwe)tortilla’s

Breng ruim water met een eetlepel zout aan de kook. Dompel de rode ui 25 seconden onder in het kokende water. Schep uit de pan, spoel koud en meng met het limoen- en sinaasappelsap. Laat minimaal 15 min. intrekken en breng opsmaak met oregano en zout.

Was de spinazie goed en schud licht uit. Dompel de spinazie ook 30 seconden onder in het kokende water. Neem met een schuimspaan uit de pan, schep in een zeef en spoel koud. Hak de spinazie in stukken en laat uitlekken.

Verwarm de bbq 30 min. van tevoren voor, als je die wilt gebruiken, totdat de kooltjes witheet zijn en niet meer vlammen, of verhit een grillpan goed heet voor.Bestrooi de witte kant van de vis met zout en peper. Bak de vis op de velkant op de BBQ of bestrijk ze licht met de olijfolie en grill ze ca. 6 min. tot ze net niet meer glazig zijn. Je hoeft de vis niet om te draaien. Laat kort afkoelen en pluk dan hetvisvlees in vlokjes van het vel af.

Verwarm de tortilla’s volgens de beschrijving op het pak. Verdeel achtereenvolgens de spinazie, vis en uiringen over de tortilla’s en bestrooi evt. met nog wat zout en peper.

* Zeebaars is verkrijgbaar bij de visboer. Door het vel eraan te laten, bakt het mooier en valt niet snel uit elkaar. Vraag de viswinkel de graatjes te verwijderen.

Bereiden ± 15 min. / intrekken uien ± 15 min.

 

tortilla met zeebaars | delicious