zalm met groente uit de oven

zalm met groente uit de oven
aantal 4 |
hoofdgerecht |
doordeweeks, familietijd, vis, zomers |
hollands |
Warm je oven maar voor, want deze royale maaltijd met wintergroenten maak je zonder potten en pannen.

Zachte zalm, knapperige boerenkool en zoete smaken van biet en aardappel. Een feest om uit je oven te toveren! 

Zin in meer? Duik dan in deze lijst met zalm uit de oven: de 13 ultieme recepten.

Kooktijd25 minutes
oven30 minutes
Totale tijd55 minutes

Ingrediënten

  • 4 rauwe bietjes, geschild en in 8 parten gesneden
  • 500 g zoete aardappel, in stukken van 4 cm
  • 3 el extra vergine olijfolie + extra om te besprenkelen
  • ½ tl cayennepeper + wat extra
  • rasp en sap van 1 biosinaasappel
  • 4 stukken zalmfilet à 180 g, met vel
  • ½ bos boerenkool, zonder de dikke nerven
  • 300 g spruitjes, gehalveerd
  • chiazaad
  • griekse yoghurt, voor erbij
  • ook nodig: 2 bakplaten

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200ºC. Verdeel de bietjes en zoete aardappelen op een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met olie en bestrooi met ¼ tl cayennepeper en wat zout. Rooster 15 min.
  • Meng in een kom de sinaasappelrasp en het sap met 1 el van de olie, wat zout en peper en wentel de zalmfilets erdoor. Bekleed de tweede bakplaat met bakpapier en schik de boerenkoolbladeren erop. Besprenkel met 1 el van de olie, leg de zalmfilets erop en sprenkel de marinade erover.
  • Schep de spruitjes om met de rest van de olie, ¼ tl cayennepeper, zout en peper en voeg toe aan de bakplaat met zoete aardappel. Schuif beide bakplaten in de oven (de zalm boven en de groenten onder) en rooster nog ± 15 min. of tot de zalm net gaar is, de boerenkool knapperig en de wortelgroenten helemaal gaar zijn.
  • Voeg de zalm en boerenkool toe aan de bakplaat met aardappel en biet, bestrooi met chiazaad en besprenkel met wat olijfolie. Geef bij de wintergroenten yoghurt, met wat cayennepeper en zout erdoor geroerd.

Voedingswaarde

auteur: delicious.
RECEPTEN: WARREN MENDES | FOTOGRAFIE: JEREMY SIMONS | STYLING: DAVID MORGAN | BEWERKING: BAS ROBBEN.

Dit recept printen

Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!