nr.1 foodmagazine

pasta pesto met ricotta

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
vegetarisch
aantal 4 | hoofdgerecht | doordeweeks | italiaans | vegetarisch
Capunti pasta is niet zomaar pasta. Deze rustieke pasta komt uit Puglia (de hak van de laars) en wordt gemaakt van topkwaliteit harde tarwe. Dankzij het gebruik van bronzen mallen wordt de pasta licht ruw aan de buitenkant, zodat de saus er geweldig goed aan blijft plakken. Maak deze snelle pasta pesto met ricotta en proef het zelf!
Kun je geen capunti vinden? Gebruik dan een andere korte pasta, zoals casarecce.
kooktijd25 minuten
oven30 minuten

ingrediënten

  • 250 g ricotta
  • 300 g capunti pasta
  • 1 potje pesto
  • rasp van 1 (bio)citroen
  • flinke hand basilicumblad, grof gesneden
  • 50 g amandelen, gebakken en grof gehakt

instructies

  • Verwarm de oven voor op 180°C. Los de ricotta op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ± 30 min. in de oven.
  • Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking al dente.
  • Roer de pesto, basilicum en citroenrasp door de pasta.
  • Verdeel de gebakken ricotta en amandelen erover en breng op smaak met zout en peper.
Voedingswaarde: | | |
auteur: delicious.
RECEPTEN DELICIOUS. FOTOGRAFIE ALAN JENSEN. STYLING CYN FERDINANDUS. BEREIDING VICTOR DE LAUNAY.
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
pasta pesto