nr.1 foodmagazine

Basisrecept voor basilicumpesto

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
basilicumpesto basisrecept
glutenvrij, glutenvrij / lactosevrij, lactosevrij, vegetarisch
aantal | | | | glutenvrij, lactosevrij, vegetarisch
Met basilicum til je veel gerechten naar een hoger niveau. Niet alleen eenvoudige pasta, maar ook gegrilde garnalen, lamsvlees en kip worden veel complexer van smaak. Of geef je frisse citroenlimonade iets extra’s met basilicum. Kortom een super veelzijdig kruid dat onvervangbaar is in klassieke pesto.
Koken met pesto? Dit zijn onze favoriete recepten met pesto.
totale tijd5 minuten

ingrediënten

  • 40 g basilicum
  • 60 g Parmezaanse kaas geraspt
  • 3 el pijnboompitten geroosterd
  • 1 teen knoflook geperst
  • 3 el rodewijnazijn
  • sap van ½ citroen
  • 125 ml extra vergine olijfolie plus extra

instructies

  • Doe alle ingrediënten met 1 tl zeezoutvlokken in de keukenmachine. Hak ze samen fijn tot gladde pesto. Doe in een schone pot, overgiet met een dun laagje olie om verkleuren te voorkomen en bewaar in de koelkast.
Voedingswaarde:
calorieën: 669kcal
|
eiwit: 15g
|
vet: 66g
|
koolhydraten: 4g
auteur: delicious.
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
basilicumpesto basisrecept
Fotografie: iStock