nr.1 foodmagazine

kokkels met peterselie

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Jammer genoeg is de heerlijke kokkel uit de Waddenzee niet erg bekend bij Nederlandse thuiskoks. Vergeleken met andere schelpen heeft een kokkel veel vlees in z’n schelp. Peterselie, knoflook en een scheutje wijn erbij en je hebt een geweldig voorgerecht!

Lees hier meer over de schaal- en schelpdieren uit de Nederlandse wateren…

kokkels met peterselie

voorgerecht | 4 personen

500 g kokkels (viswinkel of markt)
4 el olijfolie
2 teentjes knoflook, fijngehakt
25 g platte peterselie, fijngehakt
100 ml witte wijn
1 kleine rode peper, zaden verwijderd, fijngehakt
25 g boter

Spoel de kokkels goed schoon onder de kraan om het zand te verwijderen.

Verhit de olie in een ruime (hapjes)pan en bak de kokkels een paar min. tot alle schelpjes open staan, schud de pan goed. Gooi schelpjes die dicht blijven weg. Voeg de knoflook, peterselie, wijn en rode peper toe en bak alles nog een paar min. Neem de pan van het vuur en smelt de boter erdoor. Serveer in diepe borden of kommen met stukken sodabrood.

Bereiden ± 15 min.

RECEPTEN EKE MARIËN FOTOGRAFIE ERIC VAN LOKVEN STYLING CYN FERNANDUS

delicious. het visboek

Meer zeegerechten vind je in delicious. hét visboek, waarin de lekkerste recepten met vis, schaal- en schelpdieren gebundeld zijn. Bestel het boek hier in onze webshop!

kokkels-delicious