fricassee van kip met ansjovis en olijven

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Eke Mariën: ‘De ingrediënten zijn super Italiaans, maar de bereiding is oosters. Een snelle topper van malse kipstukjes met een romige saus met pit!’

 

 

 

hoofdgerecht (4 personen)

100 g parmaham, in blokjes of dunne reepjes
3 el olijfolie
2 rode uien, in halve ringen
2 teentjes knoflook, gehakt
50 g zongedroogde tomaat, in reepjes
6 ansjovisfilets, fijngehakt
500 g kipfilet, in reepjes
2 el bloem
150 ml witte wijn
100-150 ml room
3 el salie, fijngesneden
100 g ontpitte zwarte olijven

Bak de ham in 2 min. krokant in 2 el van de olie. Voeg de ui, knoflook, gedroogde tomaat en ansjovis toe en bak deze ± 3 min. mee met de ham. Bestrooi de kipfilet met zout en peper en haal ze door de bloem.
Voeg nog 1 el olie toe en bak de kipfilet mee met de ham en de uien tot het vlees begint te kleuren. Schenk de wijn en room bij het gerecht en roer goed tot de fricassee begint te binden. Voeg de salie en de olijven toe en laat alles nog ± 5 min. pruttelen op laag vuur. Verhit niet te lang want dan wordt de kipfilet droog!
Serveer de fricassee van kip met pasta of gebakken aardappeltjes uit de oven.

Bereiden ± 25 min.

Receptuur en bereiding Eke Mariën, Fotografie Eric van Lokven Styling Laura Jongeneel