De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."
De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

bimitaart met mozzarella

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Bimi is het kleine, slanke zusje van broccoli, met een iets zoetere, zachte smaak die naar asperge neigt. Deze bimitaart met als topping romige mozzarella en knapperige bimi is heerlijk! Tip: Blancheer, stoom of bak bimi maar kort, dan houdt hij zijn lekkere smaak en beet het beste.

Vaker koken met bimi? Probeer deze rijstnoedels met bief ook eens!

bimitaart met mozzarella

hoofdgerecht (4 personen) v

deeg
150 g ijskoude boter, in stukjes
285 g bloem
130 g ijskoude roomkaas
1½ el azijn
1 tl bakpoeder

vulling
4 eieren (M)
400 g bimi
2 el olijfolie
2 el citroensap
1 potje geroosterde gele paprika, uitgelekt en drooggedept
250 g mozzarella, in stukken gescheurd
50 g geschaafde amandelen

Stap 1
Draai de boter in een keukenmachine met de bloem, roomkaas, 1 el koud water, de azijn en het bakpoeder tot een samenhangend deeg. Druk het deeg plat, wikkel het in plasticfolie en laat 1 uur rusten in de koelkast.

Stap 2
Verwarm de oven voor op 180°C. Klop de eieren los met een beetje peper en zout. Rol het deeg op een met bloem bestoven aanrecht uit tot een rechthoek van 35 x 45 cm. Leg het deeg op een met bakpapier beklede bakplaat en vouw de randen om zodat een randje ontstaat. Prik met een vork gaatjes in de deegbodem en bak het deeg 15 min. voor.

Stap 3
Bestrijk de bodem met wat van het eimengsel en bak nog 5 min. Neem uit de oven. Snijd het uiteinde van de bimistengels en schep de stengels door met de olijfolie, het citroensap, zout en peper.

Stap 4
Verdeel de rest van het eimengsel over de bodem. Leg de paprikaplakken erop en de bimi. Leg de mozzarella erop en bestrooi met de amandelen. Bak de taart onderin de oven 30-40 min. tot het ei gestold is en het deeg mooi bruin.

Bereiden ± 25 min. + rusten 1 uur / oven ± 1 uur

RECEPTEN EKE MARIËN FOTOGRAFIE ERIC VAN LOKVEN STYLING JET KRINGS BEWERKING DOSIA BREWER

het groenteboekNog veel meer lekkere gerechten met groenten vind je in delicious. hét groenteboek. Bestel het in onze webshop en geef het cadeau!

bimitaart - delicious