hert met gebrande amandel-espresso crunch

Op naar de poelier voor hertenbief om deze originele amandel-espresso crunch bij te maken. Super feestelijk voor kerst. Maar ook heerlijk wanneer je in het weekend eens zin hebt om uit te pakken.

hert met gebrande amandel-espresso crunch en waterkersolie

hoofdgerecht | 4 personen

75 g waterkers
50 ml olijfolie, extra vergine
1 (bio)sinaasappel, schoongeboend
30 g geschaafde amandelen
2 tl gemalen espressokoffie
4 hertenbiefstukken (à 150 g), op kamertemperatuur
2 el boter

Voorbereiden (kan ½ dag van te voren): verwijder de grove stelen van de waterkers. Pureer met een staafmixer ongeveer de helft van de waterkers met de olie tot een gladde kruidenolie. Breng op smaak met zout. Rasp 2 tl van de sinaasappelschil en roer door de waterkersolie.
Rooster de amandelen in een droge koekenpan goudbruin en krokant. Laat afkoelen op een bord. Verkruimel het amandelschaafsel grof met je vingers, roer in een kommetje de amandelen en gemalen koffie door elkaar en breng op smaak met peper. Bewaar afgesloten tot gebruik.

Bereiden (vlak van te voren): dep het vlees droog met keukenpapier. Bestrooi met zout en peper. Verhit de boter in een koekenpan, laat de boter uitbruisen en leg het vlees in de pan. Bak het vlees op hoog vuur in ± 3 min. goudbruin, draai het vlees om en bak de andere kant ook nog ± 2 min. (afhankelijk van de dikte, het vlees mag rosé van binnen zijn). Laat de biefstukjes even rusten onder folie. Bestrooi ze met de amandelcrunch. Sprenkel de waterkersolie er rijkelijk omheen. Garneer met de resterende takjes waterkers.

Voorbereiden ± 10 min. / bereiden ± 15 min.

delicious.koffie intens&notig past perfect bij deze amandel-espresso crunch!
161005_del11_prod_koffie_notig-v1
Kenmerkend is het volle zoete aroma en een lager cafeïnegehalte. Het branden van de bonen voor deze intense & notige blend gaat extra langzaam, zo komen er veel aroma’s vrij voor een krachige ronde smaak met tonen van cacao en bessen.

Bestel delicious.koffie hier

 

PRODUCTIE MERIJN TOL RECEPTEN YOLANDA VAN DER JAGT FOTOGRAFIE ERIC VAN LOKVEN STYLING JAN WILLEN VAN RIEL FOODSTYLING JACQUELINE PIETROWSKI

hert