Warme trui, check. Shawl, check. Droog weer, check. Vrienden, check! Gloeiende Biqju-bbq, check. Barbecueën hartje winter is hot! En belangrijker: geweldig leuk en lekker! Start met deze warme portobello met tijmsalie-eitjes en avocado van de bbq!
gegrilde portobello met tijmsalie-eitjes en avocado
voor/lunchgerecht | 4 personen
4 grote portobello’s
1 teentje knoflook, geperst
olijfolie
4 verse eieren
paar takjes tijm
paar takjes salie
2 avocado’s
Marineer de portobello’s in wat olijfolie, knoflook, zout en peper. Leg ze met de hoed naar boven op de grillplaat van de bbq (of op een gewone grillplaat). Gril ze 5 min. Keer om en breek boven iedere portobello een ei. Laat stollen en dek af met een velletje folie. Snijd de tijm en salie fijn. Bestrooi de eitjes met de helft van de kruiden. Snijd de avocado’s in plakjes. Verdeel de avocado over de portobello’s en bestrooi met de rest van de kruiden, zout en peper. Besprenkel met nog wat olijfolie. Serveer gelijk met gegrild brood van de bbq.
Bereiden ±15 min.
PRODUCTIE EN RECEPTEN DOSIA BREWER TRUDELIES SCHOUTEN MERIJN TOL FOTOGRAFIE ERIK VAN LOKVEN. STYLING JET KRINGS. FOODSTYLING EKE MARIEN M.M.V. BIQJU
*Dit recept verscheen eerder in delicious. 2-2015