garnalenkroketjes met krokante peterselie

Eke: ‘Garnalenkroketjes zijn onweerstaanbaar; krokant van buiten, zacht van binnen. Eet ze met mayonaise, mosterd is te sterk.’

Toe aan variatie? Zo maak je kroketten met prei en schwarzwalder! 

garnalenkroketjes met krokante peterselie

hapje | ± 8 kleine kroketjes

2 sjalotjes, fijngesneden
25 g boter
30 g bloem + bloem om in te rollen
150 ml gevogeltefond
nootmuskaat
100 g Hollandse garnalen
1 ei, losgeklopt
paneermeel
olie of frituurvet
50 g krulpeterselie, in kleine plukjes

Stap 1
Fruitde sjalotjes ± 3 min. zachtjes in de boter. Roer er de bloem doorheen en blijf roeren tot de bloem zich aan de bodem van de pan begint te hechten. Schenk de helft van de fond erbij en roer goed met een garde tot de saus begint te binden. Voeg al roerend de rest van de fond toe en breng de saus aan de kook.

Stap 2
Voeg zout, peper en nootmuskaat naar smaak toe en roer de garnalen erdoor. Strijk de ragout uit op een groot bord en laat afkoelen tot kamertemperatuur en vervolgens ± 1 uur opstijven in de koelkast.

Stap 3
Verdeel de stijve ragout in 8 balletjes en vorm van de balletjes rolletjes in de vorm van een kroketje. rol ze elk eerst door wat bloem, dan door het los geklopte ei en tot slot door het paneermeel.

Stap 4
Verwarm het frituurvet of de olie tot 180C. bak de kroketjes in de hete olie of het vet tot ze goudbruin zijn. Doe dan de peterselie in de frituur – pas op want het spettert flink. De peterselie is klaar zodra de olie bijna is uitgebruis. Laat de kroketjes en peterselie uitlekken op keukenpapier en serveer samen.

Bereiden ± 30 min. / afkoelen ± 3 uur.

RECEPTEN EN BEREIDING EKE MARIEN FOTOGRAFIE ERIC VAN LOKVEN STYLING JAN WILLEM VAN RIEL

De lekkerste hapjes serveer je natuurlijk op een mooie borrelplank van delicious.! Wist je dat de planken gemaakt zijn met hout uit de bossen van Staatsbosbeheer? 

garnalenkroketjes-delicious